TÜRKİYE Haber Girişi : 04 Kasım 2019 14:06

4. KAI Tanıtım Günlerinden izlenimler

4. KAI Tanıtım Günlerinden izlenimler
Bu yıl Maltepe sahilinde yapılan 4. KAI Tanıtım Günleri 3 Kasım Pazar günü sona erdi. 
4. KAI Tanıtım Günlerinden izlenimler

4. KAI Tanıtım Günlerinden izlenimler

KAFKAS HABER AJANSI / BURHAN GÖRKEN

Bu yıl Maltepe sahilinde yapılan 4. KAI Tanıtım Günleri 3 Kasım Pazar günü sona erdi.  Öncekilere göre alanın daha iyi olması, KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe öncülüğünde KAI Derneklerinin (Kars-Ardahan-Iğdır Serhat illleri dernekleri) organizasyon öncesinde bir araya gelerek bu organizasyonda yer almaları ile katılım en yoğun şekilde gerçekleşti.

ARDAHAN 2033 YILINDAN SONRA DÜNYADA YAŞANABİLİR 10 İLDEN BİRİ OLACAK

 Ardahan Üniversitesi eski Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz 3. gündeki resmi açılışa katılamadığı için Pazar günü geldiği etkinlikte bir konuşma yaptı. 2013 yılında ABD'de birçok farklı ülkeden bilim adamlarının katıldığı küresel ısınma ile ilgili bir toplantıya davet edildiğini orada 20 yıl sonra dünyada yaşanabilecek 10 şehirden birinin Ardahan olarak takdim edildiğini söyledi. 

 Kars Turizm il Müdürü Hakan Doğanay  2016 yılından sonra Turizmde bir kartopu hareketinin başladığını ve her geçen yıl bölgemize olan ilginin arttığını bunda kuşkusuz Doğu Expresinin çalışmaya başlatılmasının etkili olduğunu söyledi. Pazar günü Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir,  Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu da birer konuşma yaptılar.

Alanın girişinde sağ ve sol tarafta Organizasyona katılan Derneklerin stantları vardı bu stantları dernekler yiyecek içecek satışı yaparak derneklerine katkı sağlamak için kullandılar

Alana girişte sağ taraf Kültür ve Turizm için ayrılmıştı . Ortadaki dev panolarda Kars Ardahan Iğdır'ın 3. günlük gezide gezilecek yerlere sırası ile yer verilmişti. Yine aynı panolarda Serhat Şehirlerimiz Kars, Ardahan ve Iğdır'ın İlçelerinin tanıtımı,tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı yazılı ve görsel olarak pano ve ekranlarda yer alıyordu. bu çadırın baş tarafında yöremizin yazarları kitap stantlarında kitaplarını imzalıyordu. diğer tarafında Aşıklar konağı ve  TV stantları vardı.

 Alanın sağ tarafı yöresel ürünlere ayrılmıştı en kalabalık yerlerden biri bu çadır oldu.  Yöresel ürünler kaz, bal, kaşar, çeçil burada satıldı  ticari olarak en kazançlı yer hiç kuşkusuz burası oldu.

Orta kısımdaki geniş alanda yer alan sahnede yöresel sanatçılar konserler verdi. Burada da yoğun bir kalabalık vardı. Ziyaretçiler yöre türkülerini dinleyip halaylar çektiler. Final Özcan Burcalı türküleriyle sona erdi.

Tanıtım günleri sunumunu yöremizin her kesimden insanlarını  en iyi tanıyan yıllardır bu işi yaparak deneyim sahibi olan Meryem Kızılırmak Sarıkaya başarılı bir şekilde yaptı

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BURHAN GÖRKEN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.