KARS Haber Girişi : 24 Mart 2020 21:08

65 yaş üstü ile uğraşmayın

65 yaş üstü ile uğraşmayın
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK 65 yaş üstü ile uğraşmayın

65 yaş üstü ile uğraşmayın

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, Mustafa Mutlutürk’ten alıntıları paylaştı.

65 yaş üstü ile uğraşmayın. Onlar sizin çınarlarınızdır. Onlardan öğrenecek daha çok şeyiniz var.

Hem merak etmeyin. Çıkın sokağa bakın. Sizlerden daha tedbirliler. Karı Koca, el ele tutuşmayıp birbirlerinin koluna bile girmeden birer metre arayla yürüyorlar. Yorulup banklara oturduklarında, biri bir ucunda eşi öbür ucunda. Ceplerinde dezenfektanları ve kolonyalarıyla. Siz kendinize bakın genç müsveddeleri. Eve geldiğinizde bize bulaştırmayın bütün gün topladığınız virüslerinizi. Yanımıza gelip ağzınızdan köpükler saçarak bize kızmayı hakaret etmeyi bırakın. Hele kolumuza girerek bizi banktan kaldırıp evimize götürmeye bile hiç kalkışmayın. Anlatabiliyor  muyum veya anlayabiliyor musunuz. Bizm de sabrımızın kırmızı çizgileri hala daha vardır. (a.s.)

65Yaş Üstü Kimdir?

Anlatalım ama anlar mısınız? Bundan biraz şüpheliyim

Neredeyse virüsün tek sorumlusu ilan edeceksiniz 65YaşÜstünü. O ne öyle parklardan kovup, bankları sökmeler, toplu taşıma araçlarına bindikleri kartları iptal etmeler, kuduz köpeklerin ihbar edildiği gibi ihbar telefonları paylaşmalar, daha neler neler. Bakın paylaşımlarınıza orada duruyor. Ve daha neler göreceğiz önlemler adına…

Kimdir 65 yaş üstü bu ülkede?

65 YaşÜstü, bu ülkenin hafızasıdır önce. Tarihidir, bayrağı en önce eline alıp en önde yürüyendir, sizin özgürlüğünüz için idam edilendir, en ön sırada kurşun yiyendir, kumpaslarla cezaevlerinde çile çekenlerdir, geleceğe ülkenin kurtuluş savaşını, Mustafa Kemali anlatandır.

65 Yaş üstü, 6. Filoyu denize dökendir. 12 marta direnen, 12 eylülü tarihin karanlığına gömen, 15 temmuzda teröre direnendir.

65 Yaş üstü, bugünkü yerel yönetimler haritasını çizendir.

Daha örnekleyemediğim çok şeydir bu ülkede 65 yaşüstü, başka ülkelerde olmadığı kadar.

Siz kendinizi ne sanıyorsunuz da 65 yaş üstüne kuduz köpek muamelesi yapmayı kendinizde hak görüyorsunuz.? Ülkenin en hassas bu çoğunluğunu ötekileştirmeyi kendinize nasıl hak görebilirsiniz.? Konuşacaksınız. Anlamıyorsa yine konuşacaksınız. Defalarca konuşacaksınız anlatana, anlayana kadar. Onlar sizler için konuştu, bağırdı, vuruldu, hapis yattı, öldü. Hiç şikâyet etti mi?

Hiç kafanıza kaktı mı? Hiç sizi anlamıyorsunuz diye suçladı mı?

Kontrol edemediğiniz sınır kapılarınızdan, havaalanlarınızdan, limanlarınızdan giren güruhların varlığını kabul edin ve önlemlerinizi onlara göre alın.

Çok merak ediyorum, 65 yaş üstünü mü koruyorsunuz,?

65 Yaş üstünden kendinizi mi koruyorsunuz?

Bu ülkenin 65 Yaş üstü aydın kesimi bir özür bekliyor.

Mustafa Mutlutürk’ten alıntılarla…

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.