SİYASET Haber Girişi : 04 Mart 2020 22:05

AK Parti'den, CHP'li Özkoç'a tepki

AK Parti'den, CHP'li Özkoç'a tepki
KAFKAS HABER AJANSI AK Parti'den, CHP'li Özkoç'a tepki

AK Parti'den, CHP'li Özkoç'a tepki

KAFKAS HABER AJANSI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM'de yaşanan yumruklu kavga olayı ile ilgili olarak, "CHP yönetimi, millet iradesiyle bitmeyen kavgasında yeni bir çirkinlik ortaya koydu. CHP'nin Cumhurbaşkanımıza dönük ahlak dışı ifadelerini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Ömer Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yaşanan kavgalı oturumun ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Çelik açıklamasında, "CHP yönetimi, millet iradesiyle bitmeyen kavgasında yeni bir çirkinlik ortaya koydu. CHP'nin Cumhurbaşkanımıza dönük ahlak dışı ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Aynen iade ediyoruz. Milletle olan kavgalarını seçilmiş Cumhurbaşkanımız üzerinden yürütmeye çalıştıklarını görüyoruz. CHP yöneticileri millet iradesiyle kavga etmek için her dönemde milli irade gücüyle seçilenleri hedef aldı. Bunun için darbeleri kışkırttılar, milli iradenin sakatlanması için her türlü kumpası ürettiler. Bugün de Cumhurbaşkanımıza saldırmaları zihniyetlerinin yansımasıdır. CHP yönetimi, Türkiye'nin meşru kurumlarına sistematik bir saldırı içerisinde. İçeride meşru makamlara yönelik bu saldırıların, dış politikada Türkiye'nin milli güvenliğini doğrudan ilgilendiren meselelerle ilgili olarak da gündeme geldiğini görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

'CUMHURBAŞKANINA SALDIRILAR TESADÜF DEĞİL, MİLLİ ÇIKARLARIMIZA DÖNÜK ZAMAN AYARLI SABOTAJLAR'

AK Parti Sözcüsü Çelik, "CHP yönetiminin, Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamına saray rejimi derken, Suriye'de kendi halkına karşı sistematik katliam uygulayan Esed rejimine Suriye'nin meşru devlet başkanı muamelesiyle yaklaşması bağlı oldukları zihniyeti açıkça gösteriyor. Dış politikada, hem Suriye meselesinde, hem Libya meselesinde bir Baas Partisi üslubuyla konuşuyorlar, iç politikada ise bildiğimiz Yassıada Zihniyeti'nin bir versiyonu olarak gündeme geliyorlar. Meclise ve Cumhurbaşkanlığı makamına saldırılarının hiçbiri tesadüf değil, bunların hepsi demokrasimize, hukuk devletimize ve milli çıkarlarımıza dönük zaman ayarlı sabotajlardır. CHP yöneticilerinin toplumu zehirlemeye, demokrasimizi sakatlamaya, hukuk devletimizi yaralamaya, seçilmiş makamları vesayet altına almaya çalışan bu yaklaşımlarına karşı demokrasi mücadelesini her zaman verdik, bundan sonra da vereceğiz. Ne iç politikada bu 'Yassıada Zihniyeti' kazanacak, ne de dış politikada Türkiye’nin milli güvenliğini bu 'Baas Zihniyeti'ne teslim edeceğiz" diye konuştu.

'MESAJ GÖNDERDİKLERİ ADRESLERİ BİLİYORUZ'

Çelik, CHP'nin millete ve Türkiye'ye konuşmadığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

"Başkalarının siyasetini Türkiye'ye dayatmaya çalışıyor. Milli güvenliğimizi ilgilendiren askeri operasyonlarımız konusunda, Türkiye'nin tek yürek olmadığı mesajını vermeye çalıştıklarını görüyoruz. Mesaj gönderdikleri adresleri biliyoruz. CHP yöneticileri, net şekilde Türkiye karşıtı odakların siyasetini dayatmaya çalışıyor. Kuşkusuz CHP seçmeni olan vatandaşlarımızın görüşünün bu çarpık zihniyetle ilgisi yoktur. Türkiye'nin milli güvenliği ve milli çıkarları konusunda vatandaşlarımız bir ve bütündür. Cumhurbaşkanımızın, Suriye konusunda kritik yurtdışı ziyaretleri öncesinde yapılan CHP açıklamaları tesadüf değildir. Zaman ayarlı bu sabotajların hedefini biliyoruz. Türkiye'nin çıkarlarına aykırı, Esed rejiminin yaklaşımına destek veren bu açıklamalar maksatlıdır. Baas zihniyeti ile Yassıada zihniyetinin çarpık sentezi ile konuşanlar ne derse desin, Türkiye yoluna devam ediyor. Demokrasimizi ve milli çıkarlarımızı sonuna kadar koruyacağız. Cumhurbaşkanlığı makamına ve Cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı, kırmızı çizgimizdir. Ahlak dışı sözlerle Cumhurbaşkanımıza saldıranlar, hukuk önünde hesap verdiği gibi partimizden en kararlı ve en net siyasi yaklaşımla cevaplarını alacaklardır."

AK PARTİ'DEN TEPKİLER

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, TBMM'de yaşanan yumruklu kavganın ardından yaptığı açıklamada, "Engin Özkoç, Cumhurbaşkanımıza yaptığı bu hakaretin yüzde 1'ini neden katil Esed'e yapmamaktadır. Biz bu kişinin özür dilemesini bekliyoruz" dedi.  

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yaşanan kavgalı oturumun ardından AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Özel, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek, "Bunların ekmeğine yağ sürecek bu tür davranışlardan bütün milletvekillerinin ve partililerin kaçınması gerekirken, bugün adını anmak istemediğim Grup Başkanvekilinin attığı tweet ve düzenlemiş olduğu basın toplantısı ortada. Bir de yüzsüzlük edip Genel Kurul'da konuşmak istedi. Bizim arkadaşlarımızın göstermiş olduğu tepki, daha sonra fiili bir kavgaya dönüştü. Bunların sebebi, tamamen CHP'nin Grup Başkanvekili'nin kendisidir. CHP'nin söylemleri ve muhalefet anlayışı daha şiddetli ve çekilmez hale geliyor. Saygının ötesinde küfür ve hakaretlere doğru vardırmakta. Demek ki bizim başarımız onları çok üzüyor. Üzüntülerini de bizi bu şekilde tahrik ederek bir şeye bağlamak istiyorlar. Biraz önce Meclis'te bu olay yaşandı. Arkasından atmış olduğu Twitlere bakıyoruz, hala da bir pişmanlık, bir nedamet duygusu olmadan, Cumhurbaşkanımıza hakaretlere devam ediyor. Engin Özkoç, Cumhurbaşkanımıza yaptığı bu hakaretin yüzde 1'ini neden katil Esed'e yapmamaktadır. Bu durum onların ekmeğine yağ sürüyor. Biz bu kişinin özür dilemesini, yapmış olduğu bu hata çukurundan çıkmasını ve gelip meclisten özür dilemesini bekliyoruz. Zaten bütün hukuki girişimlerde yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AKBAŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP'li Özkoç'a tepki gösterdi. Akbaşoğlu, "Milletimizin bu acıyla kalbi yanarken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, tekrar etmeyi zul addetiğimiz sözlerle ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretler savurmuştur. Öncelikle Engin Özkoç'un Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu sözlerini misliyle kendisine iade ediyoruz. Üstüne basa basa söylüyoruz, Engin Özkoç'un bu ahlaksız sözleri, siyasi eleştiri değil apaçık bir edepsizliktir. Kendisini derhal istifaya davet ediyoruz. Vatan haini, Türkiye'nin kiminle problemi varsa o ülkenin kucağına koşanlardır. Yurt dışında Türkiye aleyhine lobi yapanlardır. PKK'nın siyasi uzantılarıyla ortaklık yapanlardır. 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası FETÖ ile işbirliği yapanlardır. Öyle anlaşılıyor ki CHP'nin bu Grup Başkanvekili, Türkiye'yi zayıflatmak isteyen lobilerin, sinsi Esad destekçilerinin, terör yandaşlarının ve Türkiye'yi uzun zamandan beri karıştırmak isteyenlerin mayın eşekliğini yapmaktadır. Bu utanç, CHP tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.