KARS Haber Girişi : 25 Haziran 2020 22:00

AK Parti Kars Kadın Kollarından sokak hayvanları için çağrı

AK Parti Kars Kadın Kollarından sokak hayvanları için çağrı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK AK Parti Kars Kadın Kollarından sokak hayvanları için çağrı
AK Parti Kars Kadın Kollarından sokak hayvanları için çağrı

AK Parti Kars Kadın Kollarından sokak hayvanları için çağrı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ARSLANOĞLU: SAHİPSİZ, SESSİZ CAN DOSTLARIMIZ, SOKAK HAYVANLARIN YANINDAYIZ.

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nca sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal duyarlılığı artırmak ve dikkat çekmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Bir Kap Su, Bir Kap Mama' kampanyasına destek verdi.

Valilik parkında düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Arslanoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Sahipsiz, sessiz can dostlarımız sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal duyarlılığı artırmak ve dikkat çekmek amacıyla açıklamaktan gurur duyarız.

Bizlerin görevi, Allah rızasını gözetmek, kendimizin olduğu kadar başkalarının ve yaratılmış diğer canlıların hayatlarını da gözeterek “Yaratılanı severim yaradandan ötürü!” düsturunca yaşamak ve dünyayı güzelleştirmektir. Dünya sahibi insanoğlu değildir. Bu mavi gezegende bizim kadar Yüce yaratıcının yaratmış olduğu diğer canlıların ve gelecek nesillerinde yaşama hakkı vardır. Bu hakka saygı göstermeli emaneti yarınlara güzel bir şekilde taşımalıyız. Dünyayı bizimle paylaşan can dostlarımıza değer vermeli, onları korumalı ve hayatı onlarla paylaşmalıyız.

HAYVANLARA MERHAMET ÇAĞRISI

Seslerini duyuramayan sahipsiz hayvanlar, yaz mevsimi ile beraber gelen sıcak havanın getirmiş olduğu yemek, barınak ve su bulma gibi zorluklarla mücadele etmektedirler.

Özellikle pandemi ile beraber gelen kısıtlamalarda ve mevsimin de etkisiyle sıcaktan çok fazla etkilenen can dostlarımız ya bitkin düşüyor veya yaşamlarını kaybediyorlar.

İki cihan serveri sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hadis-i şerifinde "Bu dilsiz hayvanlar hakkında Allah'tan korkun!" diyerek bizleri uyarmıştır.

Sahibi Allah olan sokak hayvanları için, belirli günlerde “Bir Kap Su, Bir Kap Mama” kampanyasına biz de AK Kadınlar olarak destek oluyoruz. Buradan ilimizdeki gönüllü vatandaşlarımıza sesleniyoruz.

HAYDİ SEN DE SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZ İÇİN KAPININ ÖNÜNE BİR KAP SU, BİR KAP MAMA BIRAK!

Bu merhamet çağrısına kulak veren, duyarlılık gösteren ve bizlerin çağrısına destek veren tüm vatandaşlarımızı gönülden kutlar, katılım sağlayan Basın çalışanlarımıza da teşekkür ederiz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.