KARS Haber Girişi : 24 Şubat 2020 20:29

AK Parti Kars Milletvekillerinden Kafkas Üniversitesine Yatırım Müjdesi

AK Parti Kars Milletvekillerinden Kafkas Üniversitesine Yatırım Müjdesi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK AK Parti Kars Milletvekillerinden Kafkas Üniversitesine Yatırım Müjdesi

AK Parti Kars Milletvekillerinden Kafkas Üniversitesine Yatırım Müjdesi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi’nde Hayvan Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ek hizmet binasının yapım müjdesini verdiler.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğretim üyeleri; Veteriner Fakültesinde geçtiğimiz günlerde 3.sü düzenlenen “Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği”ne katılan 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi için düşünülen yeni bir Hayvan Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ek hizmet binasının yapımına yönelik yatırım onayının müjdesini verdiler. Haber, Kafkas Üniversitesi yöneticileri, çalışanları ve öğrencilerince büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılandı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Hayvan Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi için 30 milyon, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ek Hizmet binası için ise 17 Milyon TL’lik yatırım onayı çıktı. Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi polikliniklerinin yanına modüller sistemle yapılacak olan ek binanın alanı 6.800 metrekare olacak binada hastalar için bazı uzmanlık alanlarının poliklinik ve servis hizmetleri verilecek. Ayrıca ek binada öğretim üyeleri ve öğrenciler için kütüphane, toplantı salonları, bürolar ve yemekhanenin de yer alması planlanıyor.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinde halen faaliyet gösteren yıllık ortalama yabani hayvanlar ve gezici klinik hizmetleri dahil 10 bin hastaya tanı ve tedaviye yönelik hizmet veren ve kapasite olarak (812 metrekare) yetersiz gelen 30 yıllık hastanenin yerine, tam teşekküllü yaklaşık 7.000 metrekare kapalı alana sahip yeni bir Hayvan Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi yapılacak.

Yeni Hayvan Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tüm hayvan türlerine özgü Cerrahi, İç Hastalıkları-Dahiliye, Doğum ve Jinekoloji Polikliniklerinde verilen tanı ve tedavi hizmetleri ile Dölerme ve Suni Tohumlama uygulamalarının daha etkin bir şekilde yürütülecek.

Yeni Hastanenin Veteriner Fakültesi’nin EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education – Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği)’ye kurumsal olarak akredite olabilmesinin önündeki en önemli engellin de aşılmış ve bu akreditasyon sayesinde Kafkas Üniversitesi Fakültesi’nin Eğitim-Öğretim kalitesi uluslararası kuruluş tarafından belgelenmiş olacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.