KAFKASYA Haber Girişi : 05 Ekim 2016 11:32

Altın fiyatları düştü, dolar yükseliyor

Altın fiyatları düştü, dolar yükseliyor
Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımlarını azaltabileceği ve Fed'in faiz artırımına gidebileceği beklentileri ile sert düştü.

TL/dolar ise, not indirimi, OHAL’in uzatılması ve küresel etkilerle 3.06 lirayı aştı. Borsa İstanbul ise güne düşüş ile başladı.

DOLAR BU SABAH 3.06 LİRAYI AŞTI

Moody’s’in not indirimi sonrası devam eden yabancı çıkışlarının yanında, Olağanüstü Hal’in (Ohal) uzatılması ve doların küresel düzeyde güçlenmesinin etkisiyle, ABD para birimi güne 3.05 liranın üzerinde başladı. Dolar daha sonra 3.06'nın üzerinde işlem görmeye başladı.

İNDİRİM SONRASI ÇIKIŞ SÜRÜYOR

Piyasa işlemcileri, Moody’s’in not indiriminin ardından başlayan liradan çıkışların devam ettiğini ve ilk günlerde gözlemlenen yerli alımlarının azalmasının lirada kayıpları artırdığını belirtiyor.

OHAL’in üç ay daha uzatılması da yatırımcıları satışa yöneltirken, üretim kısıntısı kararının ardından petrol fiyatlarındaki yüksek düzeyler de liradan çıkışa neden oluyor.

Bu gelişmelere bağlı olarak, referandumda Farc ile yapılan barış anlaşmasının az farkla reddedilmesi nedeniyle gerileyen Kolombiya pezosunun ardından en fazla değer yitiren ikinci para birimi lira oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.