Arpaçay Aliekber Koçali Çok Amaçlı Salonu hizmete açıldı

Arpaçay Aliekber Koçali Çok Amaçlı Salonu hizmete açıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Genel Başkanı İşadamı Erkan Koçali, doğup büyüdüğü memleketi Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne Aliekber Koçali Çok Amaçlı Salonu yaptı. Salonun açılışı, KARPAT’ın bu yıl ikincisini düzenlediği “Uluslararası Kars Aşık Şenlik’i Anma Etkinliğinin ilk gününde yoğun bir katılımla yapıldı.

2017 yılının haziran ayında Esenyurt Belediye Başkanlığı ve Arpaçay Belediye Baykanlığı ortaklığı ile başlatılan, Arpaçaylı İşadamı Erkan Koçali tarafından tamamlanan ve Erkan Koçali’nin merhum babasının ismi verilen Ali Ekber Koçali Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nun açılışı büyük ilgi gördü.

Saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşının okunması, dualar eşliğinde kurban kesiminin ardından taziye evi olarak da kullanılacak olan çok amaçlı salon gezildi. Kaymakam Adil Koç, ilçenin bu tür hizmetlere ihtiyacının olduğunu bu yapılan hizmetle bu ihtiyacın büyük oranda çözüldüğünü belirterek İşadamı Erkan Koçali’ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Adil Koç, “Bugün Arpaçay’da taziye evinin açılışında bir araya geldik. İlçemizin hayırseverlerinden Erkan Koçali beyefendinin büyük katkı ve destekleriyle burası yapıldı. Bu tesisin tamamlanmasına yardımcı oldu. Bugün itibariyle de faaliyete girdi. Ben, 2 yıldır bu bölgede görev yapan kaymakam olarak ilçemiz için bu bölge için taziye evlerinin önemini biliyorum. Büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Bugün bu önemli ihtiyaç ilçe merkezimizde karşılanmış oldu. Emeği geçen herkese, Erkan koçali beyefendiye, belediyemize ve katkısı ve yardımı olan Erkan bey başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İşadamı Erkan Koçali de konuşmasına Türk Ordusu’nun Fırat’ın doğusunda muzaffer olmasını canı gönülden dileyerek başladı.”Kahraman askerlerimize duamızı eksik etmeyelim” diyen Koçali, “Arpaç ay, bizim doğup büyüdüğümüz, ete kemiğe büründüğümüz ilçemizdir. Arpaçay’a ne yapsak azdır. Çünkü 70-80 yıldır hak ettiğini bulamayan bir ilçemizdir. Gürcistan’dan, Azerbaycan’dan, İran’dan aşıklarımız geldiler. Aşık Şenlik ile beraber Çıldır ve Arpaçay’ın böylesine önemli değeri var.” diye konuştu.

Bu tür hizmetler karşısında bile bir sürü dedikodu ve siyaset yapılmasına üzüldüğünü de belirten Koçali, “İnsanlar bu dedikoduları yaparak ayıp ediyorlar” dedi ve “Kimsenin burada siyaset veya başka bir amacı falan yoktur. Ben siyaseti en üst noktada yaptım zaten. Bundan sonra da öyle bir derdim de yoktur. Bütün Arpaçalılardan ricam şudur; Hepimizin belli bir görüşü ve amacı olabilir. Ama Arpaçay’da iyi yapılan işlerde hayırda hasenatta, ölümde, diride birbirimize destek olalım. Birbirimize saygılı olalım ve birbirimizi sevelim. İnsanlar birbirini sevmezse o yerde gül bitmez diken olur. Dolayısıyla da ilçemiz geriler ve yaşam şartlarımız ağırlaşır. Hepinizden ricam lütfen birbirimizi sevelim. Birbirimizi seversek birbirimize ‘can’ dersek bu işler daha güzel olur, daha hoş olur, daha bereketli olur. Hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Dualar eşliğinde yapılan açılışın ardından çok amaçlı salon gezildi. İranlı şairlerin şiirleri, emeği geçenlere plaketlerinin takdim edilmesinin ardından tören sonlandırıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.