KARS Haber Girişi : 25 Mart 2020 17:30

Arpaçay Belediyesi İlçeyi Dezenfekte ediyor

Arpaçay Belediyesi İlçeyi Dezenfekte ediyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Arpaçay Belediyesi İlçeyi Dezenfekte ediyor
Arpaçay Belediyesi İlçeyi Dezenfekte ediyor

Arpaçay Belediyesi İlçeyi Dezenfekte ediyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, “Virüs tehdidi ortadan kalkıncaya kadar dezenfeksiyon çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına karşı yurt genelinde başlatılan mücadele sürerken, Arpaçay Belediyesi’nin dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçede ilaçlanmadık yer bırakmamak için yoğun şekilde çalışan dezenfeksiyon ekipleri, camiler, ilçe meydanı, AVM ve iş merkezlerinin yanı sıra kamuya açık ortak kullanım alanlarının neredeyse tamamını dezenfekte etti.

Belediye Başkanı Erçetin Altay, COVID-19 mücadelesinin salgın tehdidi tümüyle ortadan kalkıncaya kadar devam edeceğini belirterek, “Arpaçay Belediyesi olarak halkımızın sağlığı için gece-gündüz çalışıyoruz. Hemşehrilerimiz de bu süreçte evlerinde kalmalı, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeli” çağrısında bulundu.

Coronavirüs salgını sebebiyle dezenfeksiyon çalışmalarına başladıkları ilk günden bu zamana kadar sıra dışı bir performans ortaya koyduklarını anlatan Başkan Erçetin Altay, ekiplerin mesai mefhumu gözetmeden görev yaptıklarının altını çizdi.

Başkan Altay, “Kamuya açık ortak kullanım alanlarında çok yoğun bir ilaçlama çalışması yapıldı. Önemli olan bu süreci en az zararla kapatabilmektir. Biz bu manada kurumsal olarak elimizden geleni yapıyor, salgına karşı dezenfeksiyonla mücadele ediyoruz. Kuşkusuz bu mücadele kadar bireysel ve toplumsal mücadele de büyük bir önem taşıyor. Bu sebeple vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamalı, hijyen kurallarına dikkat etmeli ve sosyal mesafeye özen göstermelidir. Azami dikkat ve bir o kadar da sabır gerektiren bu süreci hep birlikte el ele vererek, gönül mesafemizi sıklaştırarak ve el birliğiyle dayanışarak atlatacağız. Halkımız bilmeli ki, biz onlar için mesaideyiz ve gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Onlar da hiç endişelenmeden bizim için sadece evlerinde kalsınlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay ayrıca, “Kovit-19 Virüsüne karşı Hükümetimizin ve Devletimizin almış olduğu tedbirlerle beraber Arpaçay belediyesi olarak da hem kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığı için çalışıyoruz. Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca beyefendinin sağlık önlemlerini destekliyor ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sağlıklı Türkiye için hep el ele diyor ve ALLAH’tan bu virüsten bur ön önce kurtulmamızı diliyorum” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.