Arpaçay Belediyesinden Öğretmenler Günü Kutlaması

Arpaçay Belediyesinden Öğretmenler Günü Kutlaması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Arpaçay Belediyesi tarafından, ilçede görev yapan 200 öğretmen için Loca Kafe’de yemekli program düzenledi.

Loca Kafe’nin nezih ortamında canlı müzik eşliğinde başlayan yemekli etkinlikte Kafkas gösterisi de sunuldu. 200 öğretmen, Belediye Başkanı Erçetin Altay, milli eğitim yetilileri ve davetlilerle birlikte unutulmaz anlar yaşadılar.

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim ve öğrenimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Bizimle hayatı paylaşan, bize hayatı öğreten birey olma çabasında yol gösteren öğretmenlerimizi unutmayacağız. Çünkü öğretmen bir sanatkardır. Yarının temelini o attığı gibi değerli kişilik hamuruna da biçim verir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden eğitmenden mahrum bir millet henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. Peygamber efendimiz amcası oğlu ve eniştesi olan Allah’ın Arslanı Hz. Ali efendimizin övgüsüne mazhar olmuş bir mesleği icra ediyorsunuz. Hz Ali , ‘bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” demiştir. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.

Başkan Altay ayrıca şunları söyledi:

“Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak, milli, manevi ve kültürel değerlerini özümsemiş, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır. Bu konuda siz değerli öğretmenlerimizin üstlenmiş olduğunuz bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceğine olan inancımı belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; cesaretini ve özgüvenini hiçbir zaman yitirmeyen, fedakâr ve onurlu, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı günde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ile ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, görevi başındaki öğretmenlerimize aile ve öğrencileriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.