KARS Haber Girişi : 13 Şubat 2020 00:59

Aşık Maksut Koca’ya, Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü

Aşık Maksut Koca’ya, Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü
KAFKAS HABER AJANSI Aşık Maksut Koca’ya, Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü

Aşık Maksut Koca’ya, Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü

KAFKAS HABER AJANSI

UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen, Türkiye'nin ise 2006 yılında taraf olduğu Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında, Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanterini oluşturma çalışmaları çerçevesinde düzenlenen "Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni" düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Türk kültürünün en eski geleneklerinden Aşıklık Geleneğini günümüzde sürdürmeye devam eden Aşık Maksut Koca(Feryadi) ‘’Yaşayan İnsan Hazinesi’’ ilan edildi.

Aşık Maksut Koca (Feryadi), ‘’Bu büyük ödülü almanın onurunu yaşıyorum. Her başarının altında ciddi bir emek ve azim vardır. 45 yıllık sanat hayatım boyunca çekmiş olduğum onca sıkıntılara rağmen sanatımı ayağa düşürmemeği, dürüstlüğü, saygıyı, sevgiyi hep ilke edindim. Almış olduğum bu kıymetli ödülü önce beni terbiye eden, dürüstlüğü, ahlakı, saygıyı, sevgiyi öğreten aileme, eşime, çocuklarıma, torunlarım Deniz Arya’ya,Ferah Toprağ’a, beni başarılı bir Ozan olarak yetiştiren Köyüm Taşdere’ye, İlçem Arpaçay’a, canım Memleketim Gazi Kars’a, Ardahan’a,İğdır’a,cennet vatanım canım Türkiye’me, öz üstadım olan merhum, Babam İskender Koca’ya, manevi üstadım Aşık Mehmet Hicrani’ye ve tüm sevenlerime armağan ediyorum. Ömrümün sonuna kadar bu kadim Türk kültürüne canla, başla, aşkla hizmet edip, güzel eserler üretmeğe devam edeceğim’’ diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.