KARS Haber Girişi : 23 Şubat 2020 00:41

Asım'ın Nesli Kars’ta Görevin Başında

Asım'ın Nesli Kars’ta Görevin Başında
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Asım'ın Nesli Kars’ta Görevin Başında
Asım'ın Nesli Kars’ta Görevin Başında

Asım'ın Nesli Kars’ta Görevin Başında

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 2019-2020 eğitim öğretim yılında da Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün talimatlarına uygun bir biçimde camii: imam-hatip/müezzinlik/vaizlik görevlerini yerine getirdi.

Okul idaresinin konuşla ilgili paylaşımı şöyle:

“Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de mescitlerini sadece O'na inanan ve ibadet edenlerin imar edeceğini buyurmuştur. Burada mefhum olan mana elbette manevi yönden imar hizmetini içermektedir. Ayrıca Hz. Peygamber, bu faaliyete çok önem vermiş olup özellikle gençlerin mescid görevinde hassas davranmıştır. Çünkü Hakk'ın dinini taşıyan genç nesiller, yarın alem-i İslam'ın belki lideri belki de bu yolda hizmet eden öğretmeni olacaklardır. Asım'ın nesli ön adı ile mevsuf İmam Hatip neslininin bu kutlu yolda vazifesinin mahiyetini bilen ve bu kutlu misyon edinen okulumuz Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 2019-2020 eğitim öğretim yılında da Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün talimatlarına uygun bir biçimde camii: imam-hatip/müezzinlik/vaizlik görevlerini yerine getirmektedirler. İl Müftülüğünce kurulan komisyondan icazetlerini alan 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz her hafta düzenli olarak köy, ilçe ve merkez ilçemizde görev almaktadırlar. Ayrıca her hafta en az beş köye cami namazını icra etmek üzere öğrenci görevlendirmektedir. Bu kutlu yolda görevlerini yerine getiren öğrencilerimize ve onlara her türlü rehberlik eden Meslek dersleri öğretmenlerimize, bizleri yalnız bırak müftülük camiasına teşekkür ederiz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.