GÜNCEL Haber Girişi : 06 Ekim 2019 01:23

Atatürk’e benzeyen adam Kars’ta

Atatürk’e benzeyen adam Kars’ta
Karslı sanatçılar Atatürk’ün hatırasını canlandırmak için Kars’a geldi.
Atatürk’e benzeyen adam Kars’ta Atatürk’e benzeyen adam Kars’ta

Atatürk’e benzeyen adam Kars’ta

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Karslı sanatçılar Atatürk’ün hatırasını canlandırmak için Kars’a geldi.

Atatürk'e benzerliği ile tanınan Ardahanlı sinema ve tiyatro sanatçısı Göksel Kaya, Karslı Sanatçı Sefa Güneş’in “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” marşına çekilecek olan klipte oynamak İçin Kars’a geldi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelemizin öncü şehirlerinden olan Gazi Kars’a gelişinin 95'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Törenler saat: 10.00’da Hükümet konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans Salonu’nda devam edecek olan etkinliklerde ise Kültür Müdürü Hakan Doğanay açılış konuşması yapacak. Etkinlikler; aşıklar dinletisi ve “Hoş Gelişler Ola” folklor gösterisiyle son bulacak.

Törelerin ardından Kars Tren Garı’nda Atatürk’ün Kars’a gelişinde Karslılar tarafından bestelenen “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” marşına klip çekilecek. Karslı sanatçı Sefa Güneş’in klibinde ise Atatürk'e benzerliği ile tanınan Ardahanlı sinema ve tiyatro sanatçısı Göksel Kaya da oynayacak.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Kars Şubesini de ziyaret ederek genel başkan yardımcısı Özlem Öztürk ile görüşen Göksel Kaya, klip çekimleri için geldiği Kars’ta büyük bir ilgiyle karşılandı. Vatandaşların bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği Göksel Kaya, Kars’ın tarihi binalarını da gezdi. Halk arasında “Kanlı Tabya” olarak bilinin Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ne giderek burada sergilenen tarihi olayların anlatıldığı bölümleri dikkatlice inceledi. Kaya, Rusya ile 13 Ekim 1921'de imzalanan Kars Antlaşması'nın ardından Rus heyetince dönemin 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa'ya hediye edilen 13 metre uzunluğundaki "Beyaz Vagon"u da ziyaret etti.

Kaya daha sonra Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarına giderek klipte oynayacak olan halk oyunları ekibinin provasını izledi.

Göksel Kaya, “Kars’ın tanıtımına katkıda bulunmak, doğasını, kültürünü, tarihi binalarını da tanıtmak için buradayız. Sefa Güneş kardeşimizin klibinde birlikte oynayacağız. Bu rol benim için gurur kaynağıdır. Çok duygu yüklüyüm şu anda. Atatürk’ümüzü canlandırmak beni duygulandırıyor.”

Sanatçı Sefa Güneş de, “Kars’ımızın en güzel özelliklerinden biri de atasına, milletine, devletine bağlı olmasıdır. Atatürk’ü hatırasını canlandırmak için geldik. Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa marşına ilk kez klip çekeceğiz. Trenle geldiği Kars Garı’nda klibi çekeceğiz.” diye konuştu.

Klip çekimleri bugün (6 Ekim Pazar) saat: 12.00’de Kars Tren Garı’nda yapılacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.