KAFKASYA Haber Girişi : 12 Mart 2019 14:30

Bakan Pakdemirli: Şeker üretimi artırılacak

Bakan Pakdemirli: Şeker üretimi artırılacak
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Kars’a Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı

Bakan Pakdemirli: Şeker üretimi artırılacak

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Kars’a Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu’ndaki toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, tarım politikaları değindiği gibi çeşitli müjdeler verdi. Kars Şeker Fabrikası’nın çalışabilmesi için pancar üretiminin artırılmasının önünü açtıklarını belirterek, “Biz ne yapıp ne edip Kars’ta bu şeker konusuna devam etmemiz lazım” dedi.

Toplantı öncesi Kars’ın yöresel mutfak ürünlerinin sergilendiği standı gezerek ürünlerden tadan Bakan Pakdemirli salon girişinde çiftçilerle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl başkanı Adem Çalkın, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel ve üreticilerin katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Çetin Nazik, “Cumhur ittifakı demek hizmet demek, kardeşlik demek, birlik demek, beraberlik demek” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da Kars’ın son 5 yılını belediye hizmetlerinden yoksun geçirdiğini belirterek, “Sıra sizde. Kars’ın eksiklerini Çetin Nazik ile beraber biz tamamlayacağız diyeceğiz ve bunu başaracağız.” dedi.

TÜRK VE KÜRT KARDEŞLİĞİNİN ARASINA DA GİRECEK HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ YOKTUR

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise, “Bu topraklardan ezanlarımız dinmesin, bayrağımız inmesin. Onun dışında hepimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsünde birleştiğimiz sürece yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Türk ve Kürt kardeşliğinin arasına da girecek hiçbir terör örgütü yoktur.” dedi.

TARIMI GÜNLÜK SİYASETE ALET ETMEMEMİZ GEREKİYOR

Tarımın savunma sanayisi kadar önemli olduğunu da vurgu yapan Bakan Pakdemirli, “Tarımı günlük siyasete alet etmememiz gerekiyor. Bunu vatandaş da biliyor muhalefet de biliyor medya da biliyor. Medyada bakıyorsunuz hiçbir şeyden anlamayan bir kızımız elinde bir mikrofon hayvancılıkla iligili de konuşuyor tarımla ilgili de konuşuyor. Bunu yapmamamız lazım. Çünkü tarım hakikaten hassas bir konu. Aynı ordu gibi aynı savunma sanayi gibi hassas bir konu çünkü en temel ihtiyacımız.” şeklinde konuştu.

DAP PROJESİ UZATILDI

Yeni müjdelerden de söz eden Bakan Pakdemirli, “DAP projesinin başarılı olması nedeniyle bakanlığımız tarafından projenin süresi 2019-2023 yılları arasına uzatılmıştır. Başvuruları da bugünden itibaren başlamıştır. Bu proje kapsamında ahır yapımında 385 bin liralık projenin yüzde 50’si hibe verilecek. Hayvan alımında da 5 bin TL boğaya 750 TL’de koça hibe desteği vereceğiz.” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYINA ESPİRİ: BAŞKANIM SİZE BİR İŞ BIRAKMIYORUZ

Cumhur İttifakı adayı Çetin Nazik’in bakanın müjdeleri sıraladığında sık sık alkışlaması üzerine Bakan Pakdemirli, “Başkanım size bir iş bırakmıyoruz.” esprisini yaptı..

ŞEKER ÜRETİMİ ARTIRILACAK

“Tabi ki burada bir de şeker konusu var” diyen Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Biz ne yapıp ne edip Kars’ta bu şeker konusuna devam etmemiz lazım. Devlet burada varlığını sürdürmeli. Yani biraz poları düşük olabilir şu olabilir bu olabilir ama biz şeker konusunda çiftçimizin, üreticimizin, köylümüzün yanında olacağız. Bu ekim alanlarını da inşallah geliştireceğiz, kotaları da inşallah daha da yükselteceğiz. Pancar üretimini mutlaka artırmamız lazım. Buradaki fabrikayı da rantabl çalıştırabilmemiz için sizleri de daha fazla ekmeye teşvik etmemiz yazım. Sizlerin ihtiyaç duyduğu makine ve ekipmanlarda hasat makinesi ve benzeri konularda yüzde 50 hibe desteği geliyor. Birde bu bölgeye özel Türk Şeker’in 2019 üretim sözleşmesinde verim düşüklüğü nedeniyle oluşan gelir kaybını telafi etmek üzere bu bölgeye özel pancar üretiminin teşvik primini uygulamasına da geçiyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

TÜRKİYE’NİN ARTIK SEÇİME İHTİYACI YOK

Bakan Pakdemirli daha sonra şunları söyledi:

“16 yılda 13 tane seçim geçirdik. Yani Türkiye’nin artık seçime ihtiyacı yok. Seçim dediğiniz şey her şeyin ertelenmesi demek. Devlette de erteleniyor, sizde bile örneğin traktör alacaksınız ‘Seçimi göreyim’ diyorsunuz. Ev alacaksınız ‘seçimi göreyim’, bir şey alacaksınız bir şey satacaksınız ‘dur seçimi göreyim’ diyorsunuz. Çünkü seçim beklenti demektir ve beklentilerin ötelenmesi demektir. Türkiye’nin artık seçime ihtiyacı yoktur. 4 yıl daha bu işi götürmesi lazım. Yani bu eksende AK Parti’ye Cumhur İttifakı’na verdiğiniz desteğin devam etmesi yazım. Yerel belediyecilik açısından da işte Cumhur İttifakı’nın bir belediye başkan adayımız var. Bu hizmetlerin devamı, hükümet ile yerel iktidarın iyi ilişkiler içerisinde olması için Cumhur İttifakı adayımız Kars’a kazanırsa Çok daha iyi Kars hizmet alır. İsmi Çetin soyadı Nazik. Hem Çetin hem de Nazik. Zalimlere karşı çetin, mazlumlara karşı nazik. Bundan daha iyi bir aday var mı?

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ KARS’TA “TARIM VE ORMAN SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA” AÇIKLADI

Besicilere ucuz maliyetli: 2 ay vadeli arpa veriyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.