KARS Haber Girişi : 06 Mayıs 2020 22:30

Başkan Alibeyoğlu; Mesafeler ne anlatır?

Başkan Alibeyoğlu; Mesafeler ne anlatır?
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Başkan Alibeyoğlu; Mesafeler ne anlatır?

Başkan Alibeyoğlu; Mesafeler ne anlatır?

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Etruğrul Alibeyoğlu’nun, “Mesafeler ne anlatır?” yazısı:

Ulaşmak için yolu aşmaktan fazlasına ihtiyacımız olduğunu...

Bugünler, yıllardır içimizde biriken boşlukları doldurma günü. İnsandan insana, çiçekten böceğe, denizden havaya karışan bir öykü bu. Nasıl da bağlıyız aslında birbirimize. Birimiz bile küsüp oyundan ayrıldığında nasıl da eksik kalıyor hikayemiz…

Sınırlar çizdik, ülkeler kurduk aralarında; yabancılaştık. Oysa birbirine yabancılaştırmaz doğa, birleştirir. Atmosfer hepimizi aynı sevgiyle kucaklar, denizler hepimizindir. Doğa, bereketini yeryüzündeki bütün canlılar için eşit sunar. Paylaşmanın önemini daha iyi kavrıyoruz şimdi. Çünkü her hastalık, bir şifadır.

Hepimizin bir yanının bir çocuk, bir yaşlı, bakıma muhtaç, dezavantajlı biraz varlıklı, bir anda yoksul olduğunu hatırladık. Kaygılarımız yerini günden güne farkındalıklara bıraktı. Yaşam yavaşlayıp da insan otoritesi azaldığında gördük ki hava temizlendi, toprak tazelendi, su zenginleşti…

Birbirimize komşuyuz. Neşemizle, kederimizle, varlığımız ve yokluğumuzla aynıyız aslında. Komşuluk kapıdan kapıya değil; kalpten kalbe. İstediğimizde dünyanın bir ucuna ulaşabilir yardımımız, dileğimiz, duamız. Birini hatırladığımızı göstermenin yolu hediyeler değil; balkonlardan alkışlarla, ellerimizle salladığımız bayraklarla, hep bir ağızdan söylediğimiz şarkılarla anlatabiliriz hislerimizi. Sağlığın, Tanrı’nın verebileceği en güzel hediye olduğunu hatırlayabiliriz onu kaybetmeden de.

Sahip olduklarımızın güçlü bir yoklukla sınandığında ne denli değerli olduğunu, sevginin her noktaya ulaşabilen muazzam iletkenliğini, yıllardır el değmemiş potansiyelimizin biraz zaman ayırdığımızda ortaya neler çıkarabileceğini, yaşamın temposunda koştururken yolda kaçırdığımız güzelliklerin her birinin nadide taşlar gibi etrafımızda dizildiğini gördük.

Önce evimizi, sonra zihnimizi temizledik. Eksik parçalarımızı bulup şifalandık. Yorgun dünya soluklanırken, bize yeniden kuracağı bereketli sofralar için umut doluyuz.

Dünyanın bir ucu da kapımızın önüdür.

Gitmesek de, kalmasak da o köy, bizim köyümüzdür…

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.