GÜNCEL Haber Girişi : 27 Temmuz 2019 19:10

Başkan Alibeyoğlu’ndan Kritik Uyarı

Başkan Alibeyoğlu’ndan Kritik Uyarı
İkinci el araç ticareti ‘yetki belgesi’nde son tarih 13 Ağustos

Başkan Alibeyoğlu’ndan Kritik Uyarı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

İkinci el araç ticareti ‘yetki belgesi’nde son tarih 13 Ağustos

Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul ALİBEYOĞLU, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişilerin 13 Ağustos 2019 tarihine kadar ‘yetki belgelerini’ almaları gerektiğini söyledi.

Başkan Alibeyoğlu yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere; İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13 Şubat 2018 tarihli ve 303301 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Yönetmeliğin geçiş hükümleri başlıklı geçici madde-1 13 Ağustos 2018 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, söz konusu maddenin 1. fıkrasında ‘Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren durumlarını bir yıl içinde, lise mezunu olma şartı hariç olmak üzere 6. maddenin birinci fıkrasındaki şartlara uygun hale getirerek yetki belgesi alması gerekir’ denilmektedir. Bu nedenle, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 13 Ağustos 2019 tarihine kadar Kars Ticaret ve Sanayi Odası’na başvuru yaparak TOBB MEYBEM aracılığı ile Mesleki Yeterlilik Belgelerini almaları gerekmektedir.” Sözlerine yer verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.