KARS Haber Girişi : 31 Aralık 2019 02:06

Başkan Alibeyoğlu Sarıkamışlı Üyeler İle Bir Araya Geldi

Başkan Alibeyoğlu Sarıkamışlı Üyeler İle Bir Araya Geldi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Başkan Alibeyoğlu Sarıkamışlı Üyeler İle Bir Araya Geldi
Başkan Alibeyoğlu Sarıkamışlı Üyeler İle Bir Araya Geldi

Başkan Alibeyoğlu Sarıkamışlı Üyeler İle Bir Araya Geldi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe istişare toplantıları kapsamında Sarıkamış ilçesinde üyelerle bir araya geldi. Sarıkamış ilçesinde düzenlenen programa Sarıkamış’ta faaliyet gösteren üyeler katıldı. Ayrıca program kapsamında Sarıkamış Kaymakamı Recep KOŞAL ile Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürü, Başkanımız tarafından makamlarında ziyaret edildi.

ALİBEYOĞLU VE YÖNETİMİNE SÖZÜNÜ TUTTUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Toplantıda Sarıkamışlı üyeler, ilçelerini ziyaret ettiği için Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu ve yönetimine teşekkür etti. Sarıkamışlı esnafların yaptıkları konuşmalarda ilginç diyaloglar yaşandı.

Sarıkamışlı esnaflar “Kars Ticaret ve Sanayi odasının yeni başkanı ve yönetimi gelmiş ve hizmet için koşturuyorlar. Biz bu dönemdeki birlik ve beraberliği daha önce görmedik. Bizler, ilçelere gelmeyen başkanlar gördük. Ama Ertuğrul ALİBEYOĞLU Başkanımız, seçim döneminde verdiği sözünü unutmadı, “biz oyunuzu almak için değil hizmet etmek için geliyoruz. Geldikten sonra yanınızda olduğumuzu sizi unutmadığımızı göstereceğiz demişti.” Sözünü unutmadığı için, ilçede ki üyelerine sahip çıktığı için, bu etkinliği düzenledikleri için Sarıkamışlı üyeler olarak başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belki bu masanın etrafında başkanıma oy vermemiş üyeler de vardır. Hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın, şu şunun adamı, bu bunun adamı demeden herkesi kucaklamış ve bu programa davet etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ne çekiyorsa, bu milleti birtakım farklılıklarıyla ayırmaktan ve kayırmaktan çekiyor. Başkanımız Ertuğrul ALİBEYOĞLU ve yönetimi tüm üyelerini kucaklıyor, birlik ve beraberliği sağlıyor” şeklinde Başkan Alibeyoğlu’na övgüler dizdi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ-

Alibeyoğlu, üyelere katılım sağladıkları için teşekkür ederek, “Biz 2300 üyeyi temsil ediyoruz 23 tane meclis üyemiz, 7 tane yönetim kurulu üyemiz bulunmaktadır. Odamızın tüm organları olarak sizlerin hizmetindeyiz. Göreve geldiğimizde dedik ki: doğru olacağız, doğru yapanın yanında olacağız. Eski Yönetimleri eleştirmiyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Eski Yönetimlerden bayrağı biz devraldık ve daha da ileriye taşıyacağız. Hangi ilçemizden kim geldiyse, bizi aradıysa yapabileceğimiz kadar gücümüzün yettiği oranda yardımcı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biz göreve gelirken dedik ki; biz bu koltuklardan güç almayacağız, bu koltuklara güç katacağız. İcraat yapmayı kendimize hedef aldık ve hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlar ile ilerlemekteyiz. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz.” Dedi.

ÜYELERİN SESİNE KULAK VERDİK VE SARIKAMIŞ İLÇESİNE TEMSİLCİLİK AÇTIK

Sözlerinin devamında Alibeyoğlu “Sarıkamışlı üyelerimizin bizden Sarıkamış ilçesine temsilcilik açılmasını talep etti. Bizler üyelerimizin sesine kulak verdik Sarıkamış ilçesine temsilcilik açılabilmesi için gerekli fizibilite çalışmalarımızı başlattık. Tüm etkenleri göz önüne aldık ve zarar etme pahasına Sarıkamış ilçemize Kars Ticaret ve Sanayi Odası Temsilciliğinin açılabilmesini sağladık. Burada gözettiğimiz tek amaç bulunmaktadır. Sarıkamışlı üyelerimiz bir evrak veya hizmet için Kars’a gelmek zorunda kalmadan Sarıkamış ilçesinden hizmetlerini alabilsinler. Biz bu hizmeti verirken sizden gelen talepleri değerlendirdik ve gerekeni yaptık. Ancak üyelerimizin bizim bu hizmetimize sahip çıkması gerekiyor. Temsilciliğin devamı ve hizmetin sürekliliği için üyelerimiz aidatlarını yatırmalı ve temsilciliğimize destek olmalıdır.” Sözlerine yer verdi.

SARIKAMIŞ İLÇESİNE 24 DERSLİKLİ OKUL YAPILABİLMESİ İÇİN GİRİŞİMLERİMİ DEVAM EDİYOR

Başkan Alibeyoğlu “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 17 ile 24 derslikli okul inşa edilecektir. Bu 17 ilden bir tanesi de Kars İlidir. İlimizin ihtiyaçlarını göz önüne alarak bu okulun Sarıkamış ilçesine yapılabilmesini uygun gördük ve bu kapsamda girişimlerde bulunduk. Sarıkamış ilçesine TOBB desteği ile okul yapılabilmesi için yerel aktörler ile bağlantıya geçerek yer tahsislerinin yapılmasını sağladık. Süreç devam etmektedir. Ben inanıyorum ki süreç hayırlısı ile sona erecek ve TOBB desteği ile Sarıkamış ilçemize 24 derslikli modern bir okul kazandırmış olacağız.” dedi

TURİZM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ

Başkan Alibeyoğlu “Sarıkamış İlçesinin ilimizin Turizm Sektöründe lokomotif rol oynadığının farkındayız. Bu kapsamda başta Sarıkamış’ta faaliyet gösteren turizm sektör temsilcileri olmak üzere sektör toplantıları gerçekleştirdik ve üyelerin sorunlarını dinledik ve bu sorunları kayıt altına alarak çözüm yollarını tespit ettik. Tespit ettiğimiz sorunları başta Turizm Bakanlığı olmak üzere ilgili aktörler ile paylaştık ve çözüme kavuşturulabilmesi için girişimlerde bulunduk. Sorunlardan bazılarının çözümünü sağladık. Bazı sorunların çözüme kavuşturulabilmesi için de girişimlerimiz devam etmektedir.” Sözlerine yer verdir.

Toplantının devamında üyelerin sorunlarını dinleyen Başkan Alibeyoğlu üyelerin sorunlarını tek tek dinledi ve kayıt altına aldı. Üyelerden gelen taleplerden bir tanesi olan Sarıkamış ilçesine Garanti Bankası tarafından şube açılması veya en azından bankamatik kurulması talebi Başkan Alibeyoğlu tarafından not edildi ve Garanti Bankası Genel Müdürlüğüne üst yazı ile bildirileceği ve talebin yerine getirilmesi için tüm girişimlerin sağlanacağı yönünde taahhüt verildi. Ayrıca kargo fiyatlarından ve Sarıkamış ilçesine geç teslimattan yakınan üyelerin sorunlarına çözüm olabilmek adına Başkan Alibeyoğlu en kısa sürede PTT Kargo ile protokol imzalanacağının ve üyelerinin bu protokolden faydalanarak sorunlarının çözüleceğinin sözünü verdi.

Dilek temenniler ile son bulan toplantının ardından Başkan Alibeyoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Sarıkamış Kaymakamı ve Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürünü, üyelerinin sorunları ve çözüm önerileri kapsamında ziyaret etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.