KARS Haber Girişi : 17 Kasım 2019 00:34

Biz Anadoluyuz Projesi engelsiz Türkiye için yollarda

Biz Anadoluyuz Projesi engelsiz Türkiye için yollarda
UŞAK’TAN KARS DOLUNAY DERNEĞİ’NE YÜREK DOLUSU ZİYARET
Biz Anadoluyuz Projesi engelsiz Türkiye için yollarda

Biz Anadoluyuz Projesi engelsiz Türkiye için yollarda

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

UŞAK’TAN KARS DOLUNAY DERNEĞİ’NE YÜREK DOLUSU ZİYARET

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube müdürü başkanlığında 40 ortaokulu öğrencisi Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Kars’a gelerek Dolunay Derneği’ni ziyaret ettiler ve projenin artık engelsiz bir Türkiye için yürüyüş projesine dönüşmesi gerektiğini söylediler.

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında; 15-18 Kasım 2019 tarihleri arasında 12-15 yaş aralığında gençler, proje koordinatörleri ve öğretmenler ülkenin doğusundan batısına, batısından doğusuna kültürler arası kaynaşmanın sağlanması ve sosyal sorumluluk çalışmaları için bir araya geldi.

Proje kapsamında gençler, Uşak'tan Kars 'a, Amasya'dan Malatya' ya, İstanbul'a, Şırnak'a, Bursa'dan Van'a öğretmenler ve proje koordinatörleri tarafından hareketlilik gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yapılan tarihi ve turistik mekân ziyaretleri, okul ve esnaf ziyaretleri ile ülkemizdeki kültürel zenginliklerin tanıtılması ve okullar arasında köprüler inşa edilmesi, gençler arasında karşılıklı saygı ve hoşgörü kültürü oluşturulması amaçlandı.

Projede yer alan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile gençlerin problem çözme ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi hedeflenerek; gençlere iletişim, takım çalışması, gönüllülük, sosyal sorumluluk, sağlıklı yaşam, israfı önleme, doğa, hayvan sevgisi ve çevre bilinci gibi pek çok konuda farkındalık oluşturulmakta. Ayrıca illerde Gençlik Merkezleri ve Valilikler ile koordineli olarak yapılan çalışmada kurum ziyaretleri ile gençlerin yönetim ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımına önem verilmekte.

Ziyaretin Kars durağında da Tarihi ve turistik mekanları gezen öğrenciler Dolunay Derneği’ni ziyaret ettiler. Burada Derneğin Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak ve dernek üyeleriyle görüştüler. Ocak, öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.