KADIN Haber Girişi : 05 Haziran 2018 20:42

Camiler Bu Ülkenin Tapu Senedidir

Camiler Bu Ülkenin Tapu Senedidir
KARS SULTAN ALPARSLAN CAMİİ VE KÜLLİYESİNİN TEMELİ ATILDI

Camiler Bu Ülkenin Tapu Senedidir

KAFKAS HABER AJANSI

KARS SULTAN ALPARSLAN CAMİİ VE KÜLLİYESİNİN TEMELİ ATILDI

Bir dizi programlara katılmak üzere Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan beraberinde Vali Rahmi Doğan ile birlikte Kars Sultan Alparslan Camii ve Külliyesi için düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

Törende ilk olarak konuşan Vali Doğan, camilerin ülkelerin tapu senedi hükmünde olduğunu belirterek, serhat şehri Kars’ta ecdat tarafından yapılan birçok cami, külliye, hamam ve sarayın bulunduğunu söyledi.

Vali Doğan, “1064 yılında Sultan Alparslan’ın Ani’yi fethinden sonra yaptırılan ve Türklerin Anadolu’da yaptığı ilk cami olma özelliği taşıyan Manuçher Camiinin bugün bu toprakların Türk ve Müslüman toprağı olduğunu en iyi şekilde ifade ettiğini belirten Sayın Valimiz, ecdadın torunları olarak bizlerde inşallah aynı bilinçle gelecek nesillere bu toprakları teslim edeceğiz” dedi.

Vali Doğan konuşmasını Kars Sultan Alparslan Camii ve Külliyesi hakkında bilgiler verdikten sonra projeye verdiği desteklerden dolayı başta Bakan Arslan olmak üzere diğer emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.

Vali Doğan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da konuşmasında temeli atılan projeye Sultan Alparslan’ın adının verilmesinin önemine değinerek, projenin şehre büyük değer katacağına inandığını belirtti. Projenin, Manuçher Camisine benzer bir mimari ile yapılacağını açıklayan Bakan Arslan, 25 Milyon tutarında olan projenin kamu kaynağı kullanılmadan hayırseverler tarafından yaptırılacağını söyledi.

Konuşmasında Kars Sultan Alparslan Camii ve Külliyesi projesinin detayları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, projenin hayata geçmesinde emeği geçen Vali Rahmi Doğan başta olmak üzere, İl Özel İdaresine, İl Genel Meclisine, üyelerine, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye, hayırseverlere ve diğer emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Bakan Arslan’ın konuşmasının ardından Kars Sultan Alparslan Camii ve Külliyesi temeline ilk harç, İl Müftüsü Mehmet Genç’in okuduğu dualar eşliğinde atıldı.

Törene; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.