SPOR Haber Girişi : 22 Kasım 2017 21:52

Ciritte heyecanlı anlar

Ciritte heyecanlı anlar
Kars’ın Selim İlçesine bağlı köylerden Sarıkamış’ın Aşağı Sallıpınar Köyü’nde buluşan gençler ata sporu ciritte heyecanlı anlar yaşadılar.

Ciritte heyecanlı anlar

KAFKAS HABER AJANSI

Kars’ın Selim İlçesine bağlı köylerden Sarıkamış’ın Aşağı Sallıpınar Köyü’nde buluşan gençler ata sporu ciritte heyecanlı anlar yaşadılar. Bazı atların düşmesi sonucu yaralanma tehlikesi geçiren gençler müsabakaya kaldıkları yeren devam ederek tutkuyla bağlandıkları cirit sporunu yaşatıyor olmanın hazzını yaşıyorlar.

Ata sporu cirit Kars’ta Selim ilçesi ve Sarıkamış’ın bazı köylerinde halen yaşatılıyor. Tüm imkansızlıklara rağmen tutkulu oldukları ciriti sürdüren gençler tek eğlencelerinin bu spor olduğunu belirtiyorlar. Ciritsiz yamayacaklarını ifade ederek cirit olmadığında kendilerini boş hissettiklerini ve her hafta sonunu iple çektiklerini belirttiler. Cirit bizim tek tutkumuz” diyen gençler cirite destek verilmemesine rağmen içlerindeki at tutkusu ve başka uğraşlarının olmaması nedeniyle ciriti ayakta tuttuklarını ifade ettiler. Tek isteklerinin devlet desteği olduğunu bu konuda da Spor Federasyonu ve il ilçe yöneticilerinden bu desteği vermelerini istediler.

Selim Akçakale Köyü Allahu Ekber Dağı Atlı Spor Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım, “Kars’ta cirit sezonu yeni başlıyor. Yaz mevsimindeki işlerde bitti atlarımızın yem gibi ihtiyaçlarını da ancak hazırladık, atlarımızın hepsi ham, yeni yeni gezdiriyoruz. İnşallah iyi olur. Yaz dönemi boyunca herkes işinde gücündeydi arkadaşlarla bir araya gelemiyorduk. Şimdi buluşmaya başladık. Birlik ve beraberlik içinde oynuyoruz. Bizim burada önceden at yarışları da olurdu. Ancak köy yolları asfalt olunca at yarışı yapamıyoruz. Bizde alternatif olarak kulübümüzün tüzüğünde bir değişiklik yaptık ve atlı kızağı da kattık. Rahvanla birlikte 9 spor alanında da hizmet vermeye başlıyoruz. “ dedi.

Cirit sporunun zevkli bir spor olduğunu fakat destek alamadıklarından zor zorlandıklarını da kaydeden Şimşek Yıldırım, “8 yaldır kulübümüz faaliyet veriyor ama sıkıntılar büyük. Bazı arkadaşların atları bile yok. Bir atı satın almakta onu beslemekte büyük para. Bizim burada hayvan para etmiyor ki at alalım. Bakalım ne olacak. Destek de yok zaten. Federasyonun bize sahip çıkmasını istiyoruz. Sadece federasyon değil Kars’ta valimizden, belediye başkanlarımızdan, kaymakamlarımızdan, il başkanlarından da yardım ve destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Eski ciritçilerden Metin Özbaş da “Gençler her Pazar öğlen saatlerinde bir araya gelirler ve cirit oynarlar. Ciriti izlemeye gelenlerde var. Her Pazar 3-4 köyün atları bir araya gelirler. Kars’ta sadece Selim civarında bu spor oynanıyor. Burada da 4 kulüp var. Kulüpler kendi imkanlarıyla ciriti yürütmeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

Selim Sarıgün Köyü ciritçilerden Murat Çelik ise “Yaz dönemi bitti kış dönemine girdik. Allah nasip ederse kazasız belasız bu kışın da cirit sezonunu geçirmeyi diliyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.