KARS Haber Girişi : 29 Nisan 2020 13:26

Dr. Perincek; Haydi KARS Hep Birlikte Başaracağız!

Dr. Perincek; Haydi KARS Hep Birlikte Başaracağız!
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Dr. Perincek; Haydi KARS Hep Birlikte Başaracağız!
Dr. Perincek; Haydi KARS Hep Birlikte Başaracağız!

Dr. Perincek; Haydi KARS Hep Birlikte Başaracağız!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, “Sağlık Bakanlığı tarafından özellikle üzerinde durulan 14 kurala dikkat çekerek, bu pandemiyi hep birlikte kurallara uyarak yeneceğiz” dedi.

Kars’ta kurallara çoğunlukla uyulduğunun belirten Perincek; havaların ısınmasıyla birlikte insanların daha çok dışarıya çıktığının gözlemlendiğini belirti. Havaların güzelliğine aldanılmaması gerektiğini, gerekli olmadıkça dışarı çıkılmamasını ve dışarı çıkmak zorunda olduğumuz dönemlerde muhakkak maskemizi takmamız ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dr. Perincek; yaz ayının gelmesiyle birlikte nişan ve düğün merasimlerinin artabileceği öngörülmektedir. Bu tür toplu katılımın olduğu etkinliklerin ertelene biliyorsa ertelenmesi, ertelenemiyorsa en az sayıda katılım ile gene sosyal mesafe ve genel pandemi kurallarına uyarak yapılmasının hem kendileri hem de halkımız için büyük öneme sahip olduğunuifade etti.   

Gün boyunca evde oturmak beklenildiği üzere zaman zaman sıkılmanıza, aşırı derecede telefon, bilgisayar ve tablet kullanmak, omuz, boyun ve baş ağrılarına sebep olabileceğini kaydeden Perincek, bu nedenle telefon, bilgisayar ve televizyonlarımızla geçirdiğimiz zamanın yerini kitap okumak, müzik dinlemek, spor yapmak gibi farklı bir aktivite ile doldurabileceğimizi belirti.

Evde kalarak da sağlıklı bir yaşam sürülebileceğini vurgulayan Perincek; “Spor salonlarınız ve ekipmanlarınız yanı başınızda olmayabilir bu düzenli olarak egzersiz yapmanıza engel değildir. Telefonlarınıza çeşitli spor uygulamaları indirerek, videolar izleyerek her gün düzenli egzersiz yapılmasının içinde bulunduğumuz bu zor dönemde hem ruh hem de beden sağlığı için çok önemli olduğunu, yapılan egzersizler ile birlikte düzenli beslenerek, bol meyve-sebze ve su tüketerek bağışıklık sisteminizi daha güçlü hale getirebiliriz” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.