KARS Haber Girişi : 08 Aralık 2019 23:58

Dünyevileşen Toplumlar Yok Olmuştur

Dünyevileşen Toplumlar Yok Olmuştur
Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım,
Dünyevileşen Toplumlar Yok Olmuştur

Dünyevileşen Toplumlar Yok Olmuştur

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Butik Otel yapılması için çalışmaların sürdürüldüğü Kars Kelesi eteklerindeki Beylerbeyi Sarayı’nın müze olması gerektiği vurgusunu bir kez daha yeniledi.

Bölgenin manevi dokusunun göz önüne alınarak dokusuna uygun bir adım atılması gerektiğini savunan Yasin Aşkın Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

Bir toplum ki maneviyattan çok maddiyata önem vermiş. Bilin ki o kafalar boşalmıştır.

İlimizin Milletvekilleri, Siyasi Parti İl Başkanlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları niçin tek bir söz ve kelamınız yok.

Kars Kalesi eteklerinde yer alan, şehrin ziyaret edilen noktalarından biri olan, maneviyatımıza yön vermiş zatların bulunduğu alana Beylerbeyi Sarayı'nın turizme kazandırılması adı altında şehre hançer gibi saplanan butik otel restorasyon çalışması bitme aşamasına gelmiştir.

Kimse kusura bakmasın ama bu alçakgönüllü ikiyüzlülüğümüze, bu ahlaklı rantçılığımıza ve bu doymak bilmeyen sahip olma hırsımıza çoktan teslim ettik şehrimizin ruhunu.

Ebu'l Hasan Harakani’den ders almış olsaydık,  çok zikrettiğimiz Ebu'l Hasan Harakani’nin  aşkını, sevdasını gerçekten yürekten hissetmiş olsaydık, bu aziz şehre, bu aziz şehrin doğasına, dokusuna, tarihine uymayan eserler yapıp şirk koşmazdık.

Kimler sahiden bu şehirde Ebu'l Hasan Harakani duasını  olmak için emek veriyor, Menfaatini insanlık için hayırlı bir iş yapmanın gerisine kaç kişi, kaç kurum atabiliyor?

Hayatlarında her daim İslam ahlakını, kültürünü, Kars'ın ilmi ve hayr hizmetlerine ömrünü vakfetmiş İnsanların kabirlerinin yer aldığı Ulu camii, Evliya Camii  Kars'ın iftiharı Ebu'l Hasan  Harakani , Alperenler Türbesi , Arap Baba, Celal Baba kabirlerinin bulunduğu amelleri kesilmiş, cansız vücutları toprağa düşmüş, canlıdan bir Fatiha bekleyen ecdadımızın  ezan sesleri yerine otel odalarından çığlık ve kahkaha seslerinin birbirine karışacağı aşikârdır.

Kabirleri silinmiş, isimleri unutulmuş da olsa birileri buraya hep sahip çıkmış gün gelmiş ağlamış, fidanını sulamış gün gelmiş kabirleri kireçlemiş ama mevtaların Fatiha'sı hiç eksik olmamıştır.

Kars Kalesi eteklerin de şehit düşmüş mevtaların kemiklerinin toplandığı bir alana otel yapılması uygun mudur?

Konuşmayanlar, göremeyenler, duymayanlar bilsinler ki o fanilerin tırnakları akıbeti meçhul bu insanların yakasında olacaktır.

Nerede Sivil Toplum Kuruluşları, yöre halkı, ulusal, yerel, görsel ve yazılı basın, köşe yazarları; yüklenmiş olduğunuz bu misyonun vebalini Yüce ALLAH elbette ki soracaktır.

Son söz olarak hatırlatmak isterim ki orada yatan zatların ruhu sizi hiç bir zaman yalnız bırakmayacaktır.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.