KARS Haber Girişi : 18 Mart 2020 00:15

Dursun Yeşilyurt’un 18 Mart Mesajı

Dursun Yeşilyurt’un 18 Mart Mesajı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Dursun Yeşilyurt’un 18 Mart Mesajı

Dursun Yeşilyurt’un 18 Mart Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Diş Hekimleri Birliği Kars İl Temsilcisi Diş Hekimi Dursun Yeşilyurt, “18 Mart, Türk milletini esaret altına almaya kalkışanların, kurdukları tüm kirli ittifaklarla birlikte tarumar edildiği gündür” dedi.

Yeşilyurt, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yeşilyurt, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin tarihi meydan okuyuşlarından birisini görmek, bağımsızlık uğruna canlardan nasıl geçildiğini bilmek ve işgal heveslerini emperyalist güçlerin kursağına dizen kutlu ecdadımızı anlamak isteyenler, 18 Mart’a iyi baksınlar!

Çanakkale Deniz Zaferi ile birlikte Şehitleri Anma Günü olarak kutlanan 18 Mart, Türk milleti için müstesna ve çok kıymetli bir zaman dilimidir. 18 Mart’ın tarifi; millet uğruna, vatan ve bayrak uğruna candan geçmek ve kurban olmak demektir.

18 Mart 1915 yılında dünyanın hem de en büyük donanmasına karşı kazanılan Çanakkale Zaferi, aynı zamanda tarihi bir meydan okuyuştur. Bu zaferin özünü ve esasını Türk milletinin bağımsızlık sevdası oluşturmuştur.

Çanakkale Zaferi’nin aslında ne olduğu sorusuna verilecek en güzel cevap; milli ve manevi değerlerin baş üstünde tutulmasıdır, milletin birliğidir, beraberliğidir ve vatanın bölünmez bütünlüğüdür. Çanakkale Zaferi, aynı siperde ve aynı safta birleşmiş olan kutlu ecdadımızın ortak duasıdır, ortak duygusudur, ortak milli dayanışmasıdır. Ve Çanakkale Zaferi; vurulup tertemiz alnından toprağa düşenlerin altın harflerle tarihe yazdığı unutulmaz bir destandır.

Bugün vatan toprağımız için mukaddes diyorsak, gönderde dalgalanan bayrağımız için Al Bayrak diyorsak ve üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklara vatan diyebiliyorsak; işte bu şehitlerimiz sayesindedir. Onlar ki, ülkemizin ve milletimizin bekası uğruna can vermeyi canlarına adeta minnet saymışlardır. Onlar ki, bağımsızlığımız uğruna sadece nefislerinden değil, nefeslerinden bile feragat etmişlerdir. Şehitlerimiz bizim gurur ve şeref payelerimizdir. İşte bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 105’inci yıldönümünü anıyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.