BÖLGE Haber Girişi : 23 Şubat 2020 00:25

Erdoğan Yıldırım’ın Ardahan’ın Kurtuluşunun 99. Yılı Mesajı

Erdoğan Yıldırım’ın Ardahan’ın Kurtuluşunun 99. Yılı Mesajı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Erdoğan Yıldırım’ın Ardahan’ın Kurtuluşunun 99. Yılı Mesajı

Erdoğan Yıldırım’ın Ardahan’ın Kurtuluşunun 99. Yılı Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRIM’IN “ARDAHAN’IN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ” MESAJI

Birinci Dünya Savaşı sonrasında İngiliz ve Gürcülerin işgaline uğrayan Ardahan, uzun süre katliam ve zulme maruz kalmıştı. Bu dönemde Ardahan halkı yılmamış, bağımsızlık mücadelesi yolunda kahramanca savaşmış zulme ve esarete boyun eğmemiştir. 

Milli Şura Hükümetinin yerel kongre çalışmalarında öncelikli yerini alan Ardahan, 1919 yılında yapılan 1. ve 2. Ardahan Kongrelerinin ardından uzun zamandan beri beklediği kurtuluş hayalini 23 Şubat 1921 tarihinde gerçekleştirdi. 23 Şubat öğleden sonra Gürcü Birliklerinin şehri boşaltmasından sonra Ardahan'a Türk Bayrağı çekildi.

Kurtuluş Savaşı mücadelesinde Ardahan halkı üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirerek, bugün bu topraklarda özgürce yaşamamızda önemli bir rol üstlenmiştir. Bu nedenle bizler yurdumuzun dört bir köşesinde kefensiz yatan, bayrağımızın hür ve özgürce dalgalanmasına sebep olan şehitlerimizin anısına sahip çıkarak vatanımızı bölmeye, bizleri kışkırtmaya yönelik tüm saldırıları birlik ve beraberlik içinde bertaraf etmeli, gücümüzü tüm dünyaya göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ardahan’ımızın 99. kurtuluş yıl dönümünü kutluyor, canını bu topraklar için feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Ardahanlı hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

(BA-BA-S) ARDAHAN (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.