KARS Haber Girişi : 05 Ocak 2020 00:13

Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Şehitleri hepimizin şehitleridir

Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Şehitleri hepimizin şehitleridir
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Şehitleri hepimizin şehitleridir
Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Şehitleri hepimizin şehitleridir Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Şehitleri hepimizin şehitleridir

Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Şehitleri hepimizin şehitleridir

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Harekatı’nın 105. yılı münasebetiyle düzenlenen şehitleri anma törenlerinde Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Sarıkamış şehitlerinin tüm Türkiye’nin şehitleri olduğunu söyledi.

Yıllardır Sarıkamış şehitlerini anma programlarına tam kadro katılan Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri bu yıl da Sarıkamış’a 105. Anma yılı törenlerine katıldı.

Anma etkinliklerine katılarak yerel, ulusal ve uluslar arası televizyonlara demeçlerde bulunan Yıldırım, Kafkas Haber Ajansı’na da açıklamalarda bulundu.

“Şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Allah onlara rahmet eylesin” diyen Yıldırım, “Sarıkamış Çanakkale’nin alt yapısıdır. Sarıkamış evlatlarımızın kendilerini vatana feda etme destanıdır. Her şeysiz olur ama vatansız olmaz düsturundan hareketle artı 40 dereceden eksi 40 dereceye gelerek tek hedefleri olan ülkelerini, vatanlarını savunmuşlardır. Topraklarımıza düşman ayağını değdirtmemek için canlarını seve seve feda etmişlerdir. Allah onlara rahmet eylesin” dedi.

Yıldırım, “Eğer Sarıkamış’taki direnç, cesaret ve inanç olmasaydı Çanakkale’nin belki daha farklı sonuçlanabilirdi” diye konuştu.

Şehitlerimizin ülkemize düşman ayağı değdirtmemek için canlarını feda ettiklerinin unutulmaması gerektiğini de kaydeden Yıldırım,”Bir tarafta Çanakkale bir tarafta da Kars-Sarıkamış. Onun içinKars Ardahan Iğdır Federasyonu olarak bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte her zaman bu etkinliklere geleceğiz ve dilimiz döndüğünce hem onlara dua edeceğiz hem de burudaki tüm organizasyonlara katılarak Sarıkamış şehitlerimizi, Türkiye’mizin şehitlerini rahmetle minnete anacağız.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür eden Yıldırım, “Sayın cumhurbaşkanımın himayelerinde Sarıkamış artık ciddi bir ivme kazanmıştır. Bakanımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız ve sizler herkes burada üzerine düyeni ziyadesiyle yapmakta. Onun için ben burada herkese teşekkür ediyorum. İyi ki bu ülke bizim ve bundan sonra da ebediyen bizim olacaktır. Biz her zaman şunu söylüyoruz; Birlik ve beraberlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerine yer verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.