KARS Haber Girişi : 29 Nisan 2020 10:42

Horasan-Karaurgan-Sarıkamış Yolunda Son Gelişmeler

Horasan-Karaurgan-Sarıkamış Yolunda Son Gelişmeler
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Horasan-Karaurgan-Sarıkamış Yolunda Son Gelişmeler

Horasan-Karaurgan-Sarıkamış Yolunda Son Gelişmeler

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARAKURT BARAJI NEDENİYLE ULAŞIMIN SAĞLANDIĞI HORASAN-KARAURGAN-SARIKAMIŞ YOLU HAKKINDA

Kars Sarıkamış ilçesi sınırları içerisinde ve Aras Nehri üzerinde tesis edilen “Karakurt Barajı ve HES Projesi” tamamlanmış ve 09.02.2020 tarihinden itibaren su tutmaya başlamıştır.

Mevcut Horasan-Karakurt yolunun baraj su kotundan etkilenmesi nedeniyle söz konusu yol, 21.04.2020 tarihinde saat 10:00 itibarıyla trafiğe kapatılmış olup uluslararası transit taşımacılığı ve çevre illere ulaşım, 25-11 K.K.No’lu ve 36-53 K.K.No’lu Horasan-Karaurgan-Sarıkamış yolu üzerinden sağlanmaktadır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda Erzurum-Kars istikametinde giden araçlar için bu yolda 27 ton tonaj, 4,60 metre yükseklik ve genişlik sınırı uygulanmakta olup bu sınırın üzerindeki araçlar Horasan-Ağrı-Iğdır Devlet Yolu ile Erzurum-Tortum-Oltu-Göle-Kars Devlet Yolunu kullanmaktadırlar.

Ulaşımın sağlandığı Horasan-Karaurgan-Sarıkamış yolu güzergâhı üzerinde her türlü trafik güvenliği tedbirleri Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından alınmış olup trafik akışı devam etmektedir

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.