GÜNCEL Haber Girişi : 03 Temmuz 2018 03:39

İnsanı Yaşat ki, Devlet yaşasın

İnsanı Yaşat ki, Devlet yaşasın
DSİ GENEL MÜDÜRÜ ACU; 2000 ŞANTİYE’DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

�nsanı Yaşat ki, Devlet yaşasın

KAFKAS HABER AJANSI

DSİ GENEL MÜDÜRÜ ACU; 2000 ŞANTİYE’DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

DSİ Genel Müdürü Murat ACU yaptığı yazılı açıklamada ‘’Türkiye’nin daha da güçlü hale getirilmesi konusunda DSİ’nin çok büyük yatırımlar yaptığının altını çizerek, Türkiye yarı kurak iklim kuşağında yer alan ve kullanılabilir su miktarı açısından bakıldığında su stresi altında olan bir ülkedir. Bu tablo su kaynaklarımızın rasyonel yönetimini ve verimli kullanımını zorunlu kılmaktadır. DSİ Genel Müdürlüğü bu anlayış çerçevesinde tarım, endüstri, enerji ve hizmet sektörlerinde büyük önem taşımakta, gerek gıda güvenliğinin temini gerekse enerji arz güvenliğinin sağlanması hususlarında önemli bir işlev görmektedir. Bu yatırımlar aynı zamanda sel gibi afetlere karşı da vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamaktır. ‘dedi.

‘’İnsanı Yaşat ki, Devlet yaşasın’’

İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışıyla, halka hizmetin Hakka hizmeti getirdiğinin bilincinde olarak çalışmalarını yürüttüklerinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU, ‘Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce yurt genelinde baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma gibi tesislerin inşası için 1.332 adet şantiyede çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede ülke genelinde 72 adet baraj, 401 adet gölet, 227 adet sulama, 460 adet taşkın koruma ve bunların dışında 172 adet diğer işlerde olmak üzere toplam 1.332 adet tesisin inşaatı hız kesmeden sürdürülüyor. Bununla birlikte ilave 453 işimizde şantiye açma çalışmalarımız devam ediyor. Son çıkan yasa ile toplulaştırma çalışmalarının kurumumuza devredilmesi ile birlikte bu kapsamda da 195 şantiye ile beraber toplamda yaklaşık 2000 şantiyede Suyun toprak ve insana kavuşması adına hız kesmeden çalışıyoruz. ’dedi.

‘’Modern Sulama Sistemleri İle Milli Gelire Katkı Sağlıyoruz’’

DSİ tarafından son yıllarda hayata geçirilen modern sulama sistemleri ile daha az su ile daha fazla ve daha kaliteli ürün elde edildiğini belirten DSİ Genel Müdürü ACU,’ ‘Türkiye’nin yüzölçümü 78 milyon hektar olup, yapılan etütlere göre; mevcut su potansiyeli ile teknik ve ekonomik olarak sulanabilecek arazi miktarı 8,5 milyon hektar olarak hesaplanmıştır. Günümüz itibarıyla ülkemizde 6,5 milyon hektarlık sulamaya açılmıştır. Kuru koşullarda hububat, mercimek ve antepfıstığı tarımı yapılırken, sulama projeleri hayata geçtikten sonra sulu koşullarda hububat, pamuk, bostan, mısır, sebze, meyve, antepfıstığı, susam (2.Ürün) ve mısır (2.Ürün) üretimi yapılmaya başlanmıştır. Sulu tarım ile kuru tarım arasında gelir açısından bakıldığında 5 ila 10 kat fark bulunmaktadır. Modern sulama sistemlerinin kullanılması ile birlikte ortaya çıkan bu fark direkt vatandaşlarımızın cebine girecek ve milli gelirde ciddi bir artış meydana gelecektir. ’dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.