GÜNCEL Haber Girişi : 08 Mart 2019 18:56

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan Kars’ta

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan Kars’ta
Kars Vali Türker Öksüz, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ı makamında kabul ederek çeşitli konularda istişare etti.

�stanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan Kars’ta

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Vali Türker Öksüz, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ı makamında kabul ederek çeşitli konularda istişare etti.

Vali Türker Öksüz, anne tarafından Karslı olan ve bir gezi kapsamında Kars’a gelen İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Kars’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyareti için kendisine teşekkür etti.

Erdal Bahçıvan’ın hem İstanbul Sanayi Odası Başkanı hem peynir endüstrisinde faaliyet gösteren bir iş adamı olduğunu söyleyen Vali Öksüz, kendisiyle tarım, hayvancılık, süt ve süt ürünleri, peynirin markalaşması, turizm gibi çeşitli konularda istişarelerde bulunduklarını belirtti. Özellikle süt ve süt ürünleri, kaşarın markalaşması ve pazarlanması konularında fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Sayın Valimiz, bundan sonra da kendisiyle olan diyalogun devam edeceğini söyledi.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da yaptığı açıklamada; merhume annesinin Karslı olmasından dolayı Kars ile bir süt bağı, bir kan bağı ve gönül bağı olduğunu belirterek, “Sayın Kars Valimizin Karsın en büyük hazinesi olan hayvancılık ve en kıymetli markası olan peynircilik noktasındaki girişim vizyonuna öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bu kaynağı tespit edip, bunu geliştirme noktasında istişarelerde bulunduk. Biz Karsın ürünlerini farklı şekillerde değerlendiriyoruz. Fırsatların neler olabildiği ve bu fırsatların geliştirilmesi için neler yapılabileceği konularında istişarelerde bulunduk. Karsın bu değerli hazinesini değerlendirmek adına bir dost olarak, bir Karslı olarak elimizden geldiğince bilgi ve fikir kaynaklarımızı Karsın hizmetine sunmakta her zaman varız.” dedi.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, özellikle eğitim noktasında Kars’a yatırım yapma fikri olup olmayacağı konusunda kendisine sorulan soruyu da yanıtlayarak, eğitim konusunun kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, son haftalarda mesleki eğitim-sanayi işbirliği konusunda Milli Eğitim Bakanıyla çok değerli bir protokole imza attıklarını belirtti.

Ülkemizdeki en önemli konunun ara eleman ve hatta aranan eleman olduğunu vurgulayan Bahçıvan, bunun da en önemli etkeninin toplumda mesleki eğitime olan ilginin azlığı ve ihtiyaç duyulan elemanların yetişmemesi olduğunu söyledi. Hedeflerinin yeni okul yapmaktan ziyade, yapılan protokolün hayata geçmesiyle birlikte sanayi-okul işbirliğinin geliştirilerek öğrencilerin meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirten Bahçıvan, Karsta da bu protokolün hayata geçirilerek bu yörenin insanının kendisine ait olan hazinenin gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.