GÜNCEL Haber Girişi : 24 Nisan 2019 19:59

KAKÜV’de 23 Nisan Etkinliği

KAKÜV’de 23 Nisan Etkinliği
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kalkınma Vakfı Özel İlk ve Ortaokulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

KAKÜV’de 23 Nisan Etkinliği

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kalkınma Vakfı Özel İlk ve Ortaokulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 99. Yılı KAKÜV’de coşkuyla karşılandı.

Okulun spor salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği programa üniversitenin rektör yardımcıları ve akademik personeli de iştirak etti.

Okulun halk oyunları sorumlusu Ferhat Bakar yönetiminde Ana Sınıfı öğretmenleri tarafından hazırlanan Kafkas Oyunları gösterisini sahneleyen ana sınıfı öğrencileri büyük ilgi gördü. “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” türküsü eşliğindeki oyunda miniklerin heyecanı adeta salonu sardı. İlk sahne alışları her hallerinden belli olan miniklerin ailelerine kendilerini gösterme çabası da görülmeye değerdi. Ailelerde miniklerin oyunlarını sık sık alkışlarıyla desteklediler.

Okul Müdürü Mehmet Eyyüboğlu’nun açılış konuşmasından sonra 1/B sınıfından Ege Koçak “Atatürk” adlı şiiri okudu. 1/A ve 1/B sınıflarının “Ateş Böceği ve “Hoş Gelişler” adlı dans gösterisinin ardından 3/A sınıfından Kaan Yüce “23 Nisan” adlı şiiri seslendirdi.

İngilizce Türkçe korodan sonra da 3/A sınıfından Derin Deniz Demiral “Egemenlik ulusumuz” şiirini okudu.

3/A sınıfından Nihal Koral ve Fatma Deniz Kol “23 Nisan” şiirlerini sesledirdikten sonra 2/A sınıfı “Çayır çimen”, 4/A sınıı “Erik Dalı”, 2/A ve 3/A sınıfı da Kafkas Dans Gösterisi sundu.

5. sınıflar arası sandalye yarışması, 2. Ve 3. Sınıflar arası çuval ve yumurta yarışması ile 8. Ve 7. Sınıflar ile 3. Ve 4. Sınıflar arası halat çekme yarışmaları yapıldı.

Program ailelerin, okul idaresi ve öğretmenlerine böylesine güzel ve anlamlı program için teşekkür etmesi ve hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.