KARS Haber Girişi : 21 Ocak 2020 23:23

Kars Belediyesi Kültür Cafe açıldı

Kars Belediyesi Kültür Cafe açıldı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Belediyesi Masal Park'ta içerisinde çeşitli faaliyetlerin yapılacağı Kültür ve Sanat Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi.
Kars Belediyesi Kültür Cafe açıldı

Kars Belediyesi Kültür Cafe açıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Belediyesi Masal Park'ta içerisinde çeşitli faaliyetlerin yapılacağı Kültür ve Sanat Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi.

İçerisinde kitap söyleşileri, okur - yazar buluşmaları, müzik dinletisi, sanatsal faaliyetler ve toplantı gibi etkinliklerin yapılacağı kafenin açılış kurdelesi, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci tarafından kesildi. Açılış kurdelesini kesen HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kars’ta bulunmaktan ve belediyeye ait kültür merkezinin açılışına katılmış olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kafenin hayırlı olması dileğinde bulunan Beştaş, “HDP Kars’a çok yakıştı, Kars’ta HDP’ye yakıştı. Bundan sonra çalışmalarımızla hep birlikte olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BİLGEN, “ÇALIŞMALARIMIZI KÜLTÜR MERKEZLİ YÜRÜTMELİYİZ”

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars’ın bir kültür şehri olduğunu belirterek, bütün çalışmaların kültür merkezli yürümesi gerektiğini söyledi. Kafenin Kars halkının ve sivil toplum örgütlerinin hizmetinde olacağını da söyleyen Başkan Bilgen, “Biz özellikle gençlerimizin burasını sadece vakitlerini öldürdükleri bir yer olarak düşündük. Aynı zamanda gençlerimizin vakitlerini değerlendirmeleri açısından da kültür kafelerde, kitapla birlikte, gerçekten kitap dostu, kitapla buluşan kültürel etkinliklerin yapıldığı bir ortamda bulunmalarını şehrin geleceği açsından da önemsiyoruz. Parklarımızda, bahçelerimizde ve kafeteryalarımızda kitaplıklar kuracağız. Ve buralarda yapacağımız kültürel etkinliklerle aslında şehrin yeniden bir kültür kenti olmasını hep birlikte sağlayacağız. Burası belediyenin kendi şirketi tarafından işletilecek. Aynı zamanda halkımız ve sivil toplum örgütleri de buradan faydalanarak etkinlikler yapabilecekler. İsteyenler burada çeşitli toplantılar da düzenleyebilecek. Ama öncelikli olarak kitap kafe ve kültür kafe gibi etkinlikler yapılacak” dedi.

Açılış sonrası kafe gezildi ve açılışa katılan davetlilere Kars’a dair hikayeler anlatılarak sazlı sözlü canlı müzik dinletisi sunuldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.