Kars Belediyesi’nin Koronavirüs Tedbirleri

Kars Belediyesi’nin Koronavirüs Tedbirleri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, koronavirüs önlemleri kapsamında belediyenin yaptığı çalışmaları aktardı.

Hijyenle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Bilgen, “Özellikle temizlik solüsyonuyla kamu kurumları başta olmak üzere, daha çok toplu kullanılan yerlerin temizliğini yapıyoruz.  Yani nisan ayının ortaları ve sonuna kadar en azından bir kez talep edilen her yeri temizlemek istiyoruz. Eğer devamında yine ihtiyaç duyulursa da, biz ihtiyaç duyduğumuz maddeleri depolayacağız. Tabi umarız çok uzamaz ama biz bu hizmeti devam ettireceğiz.” dedi.

Zabıta hizmetlerinin olduğunu da kaydeden Bilgen, “Özellikle denetim boyutunda hem kapalı olması gereken yerler, hem 65 yaş üzerindekilerin dışarıya çıkmasıyla ilgili denetimi, kontrolü mümkün olduğu kadar sıkı yapıyoruz. Yine bizde üçüncü olarak belediyenin sorumluk alan ise sosyal politikalardır. Belediyemizin ne yazık ki ekonomik sıkıntıları dolayısıyla bu konuda çok büyük şeyler yapamıyor ama en azından aracılık ve koordinasyon işleri yapmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bilgen daha sonra şunları söyledi:

“Herhangi bir nakdi kampanya yapmayacağız, ama doğrudan hayırsever iş adamlarımızın, özellikle ramazan ayında yani geçen sene otuz gün boyunca yaklaşık günlük iki bin üç bin öğrenciye iftar verdik, bu sene üniversiteler kapalı dolayısıyla öğrenciler yok. Biz bu sene ise daha 65 yaş üstü ailelere gıda yardımı biçiminde planlayacağı. Hem şehrimizdeki esnafımızdan, yine hem şehir dışındaki iş dünyasında bulunan hemşerilerimizden katkıda bulunmak isteyenlere bir kampanya gibi organize edeceğiz. Biz sadece dağıtımını ve doğru adreslerin tespitini yapacağız, yoksa herhangi bir hesap numarası ve para toplama gibi bir işleme girmeyeceğiz. Bazı esnaflarımız başladılar taahhütlerini ilgili marketlere bildiriyorlar. Onlar paketlerini hazırlatıyorlar. Biz sadece şehir merkezindeki bütün 65 yaş üstü hanelerin tespitini yaptık, bunların şimdi taramalarını yapıyoruz. İçerisinde özellikle yalnız kalanları, yani evde başka bir geliri olmayan, yaşlılara bakacak kimsesi olmayanlara doğrudan önümüzdeki aylarda gıda yardımı temizlik malzemesi yardımı yapacağız.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

  • 3 / 1 Kars Belediyesi’nin Koronavirüs Tedbirleri 0

  • 3 / 2 Kars Belediyesi’nin Koronavirüs Tedbirleri 1

  • 3 / 3 Kars Belediyesi’nin Koronavirüs Tedbirleri 2

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.