KARS Haber Girişi : 13 Ocak 2020 01:26

Kars Çelik Başarı Koleji Sarıkamış Şehitlerini andı

Kars Çelik Başarı Koleji Sarıkamış Şehitlerini andı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Çelik Başarı Koleji Sarıkamış Şehitlerini andı
Kars Çelik Başarı Koleji Sarıkamış Şehitlerini andı

Kars Çelik Başarı Koleji Sarıkamış Şehitlerini andı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Özel Çelik başarı Koleji; Rus ve Ermenilere karşı vatan müdafaasına giderken donarak hayatını kaybeden Sarıkamış şehitlerimizi anma gecesi düzenledi. Sarıkamış Oratoryasında sahne alan öğrencilerin 105 yıl öncesini yaşarmışçasına gösterdikleri sahne performansı izleyenleri gözyaşına boğdu.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’ndaki etkinliğe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Adem Beyribey,DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Kotan, Final Akademi Anadolu Lisesi Kurucularından Mehmet Hanifi Yılmaz, Çelik Başarı Koleji Müdiresi Süreyya Yılmaz, Çelik Başarı Koleji kurucularından Aziz Yıldırım, veliler ve öğretmenler katıldı.

Sunuculuğunu Benal Koyuncu’nun yaptığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Çelik Başarı Koleji kurucu temsilcisi Aziz Yıldırım’ın günün anlam ve önemini belirtir konuşmasından sonra okul korosu sahne alarak Sarıkamış türküleri seslendirdi.

AĞLATAN ORATORYO

Enver Paşa komutasında, 105 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit olan binlerce Mehmetçiğin o günün koşullarında yaşadıkları dram ve verdikleri mücadelenin anlatıldığı oratoryoda görev alan öğrenciler performanslarıyla izleyenleri hem büyülediler hem de duygulandırdılar.

Bugüne kadar sahnelenmiş en başarılı oratoryo olarak tarihteki yerini alan Özel Çelik Başarı Koleji öğrencilerinin 105 yıl öncesini yaşarmışçasına gösterdikleri çaba dikkatlerden kaçmadı. Uzunca bir zaman almasına rağmen ne kadar özveriyle hazırlandıkları buğulu gözlerinden okundu. Hem sahne alan öğrenciler dolan gözleri, titreyen sesleriyle katılımcıları 105 yıl öncesine götürdü hem de katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadılar.

Öğretmen ve velilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik büyük beğeni topladı. Öğretmenler ve veliler okul idaresi ve emeği geçenleri tek tek kutlarken öğrencilere de başarılarının devamını dilediler.

Programda emeği geçen öğretmenler Esra Değer Alkan, Elif Yahşi Gürsoy, Benal Koyuncu, Doğukan Arabul, Onur Tokmak, Muhammed Ali Gökçe, Yaren Bezek’e katkıları ve emeklerinden dolayı çiçek takdiminde bulunulması ve hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle etkinlik sona erdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.