KARS Haber Girişi : 21 Mayıs 2020 23:54

Kars’ın fedakar polislerinden Afgan ailelere bayramlık yardım

Kars’ın fedakar polislerinden Afgan ailelere bayramlık yardım
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ın fedakar polislerinden Afgan ailelere bayramlık yardım
Kars’ın fedakar polislerinden Afgan ailelere bayramlık yardım Kars’ın fedakar polislerinden Afgan ailelere bayramlık yardım

Kars’ın fedakar polislerinden Afgan ailelere bayramlık yardım

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta iki polis memuru mübarek ramazan ayı münasebetiyle çocukları sevindirmek için Afgan ailelere bayramlık giyecek, ayakkabı ve oyuncak dağıttı.

Kendi maaşlarından ve arkadaşlarının katkı ve destekleri ile topladıkları paralarla Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve et türü yardımda bulunan iki polis memuru, bayram öncesi Afgan aileleri Paşaçayır yolu üzerinde Sabancı Öğrenci Yurdu yanındaki ikamet ettikleri harabe haldeki binalara gittiler.

Afgan aileler ve çocukları polisleri yardım malzemeleriyle birlikte görünce çok evindiler. Polislerin etrafında toplanarak sevgi gösterilerinde bulunan çocuklar büyük mutluluk yaşadılar. Polisler daha önceden belirlemiş oldukları elbise ve ayakkabı bedenlerine göre tek tek bayramlıkları dağıtarak ailelere teslim ettiler.

Bazı çocukların ayakkabısız dolaştıklarını görünce üzülen fedakar polisler onları yeni ayakkabılarla tanıştırmanın ayrıcalığını yaşadılar. Bayramlık elbiselerini aileleri evlerine götürürken çocuklar bayram gelmeden yep yeni ayakkabılarını giyinmeye başladılar. Ya ayakları çıplak ya da eksi ayakkabılarıyla çevrede üzgün dolaşan çocuklar bu defa bayramlık ayakkabılarıyla etrafta dolaşarak birbirlerine yeni ayakkabılarını gösterdiler.

Çocukların ikinci sevinci ise oyuncak dağıtımında yaşandı. Bir anda karşılarında oyuncakları gören çocukların toluca sergiledikleri sevinç çığlıkları görülmeye değerdi. Yapılan bu hizmetin ne kadar önemli olduğu çocukların yüzlerine yansıyan tebessüm ve heyecandan rahatlıkla görülebildi.

Çocukların sevinciyle vaktin nasıl geçtiğini bile anlamayan polislerin sevinci de etrafa yansıdı. Onlarla konuşan, başka ihtiyaçlarının olup olmadığını soran, birlikte oyunlar oynayan gönlü zengin polisler bir onurlu görevi daha yerine getirmenin mutluluğuyla alandan ayrıldılar.

Afganlı çocuklar, polis ağabeylerini teşekkür edip el sallayarak uğurladılar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ece Alkaya 22 Mayıs 2020 11:35

    Herkese örnek olması ümidi ile.. Allah sizden razı olsun

  • adem uykur 22 Mayıs 2020 10:04

    allah sizleri VAR ETSİNNN

  • Sade vatandaş 22 Mayıs 2020 08:39

    Polis kardeşlerime çok teşekkürler. Çocukların mutlu olması ne güzel.