Kars Kafkas Üniversitesi’nde uzaktan eğitim başladı

Kars Kafkas Üniversitesi’nde uzaktan eğitim başladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) uzaktan eğitime start verildi. Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu da canlı yayında örencilere seslenerek “evde kal” çağrısında bulundu.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) alınan karar doğrultusunda uzaktan eğitim sürecine ülke genelinde geçildi. Kafkas Üniversitesi de 1 haftalık sıkı bir çalışmanın ardından KAÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAUZEM)’de sistem hayata geçirildi. Bu uygulama ile öğrenciler ve akademisyenler için uzaktan eğitim dersleri KAUZEM Müdürü Prof. Dr. Erkan Tokucu kontrollerinde başladı.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu da canlı yayında olan bir sınıfın dersine girerek öğrencilere “evde kal” çağrısında bulundu ardından da sistemin nasıl çalıştığını basın mensuplarıyla paylaştı.

Kameraların karşısına geçen Rektör Prof. Dr. Kapu, bu sistemle 1 saatte 70 ayrı sınıfta 3 bin 500 öğrenciye ders anlatıldığını ifade etti.

Sistemin başarılı bir şekilde çalıştığını belirten Kapu, canlı yayında verilen derslere katılan öğrencilere seslenerek, “Sevgili arkadaşlar koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni uygulamayla birlikte teknik altyapımızı tamamladık ve uzaktan eğitim sistemiyle bugün itibariyle derslerimize başladık. Biliyorsunuz sizlerin sağlığı bizim açımızdan çok önemli. Bu bağlamda bizde elimizden geldiği kadar sizin eğitim sürecinden kopmamanız için böyle bir teknik süreci başlattık. Yeter ki siz evde kalın, sağlığınıza dikkat edin, emin olun sizler olmayınca buraların hiçbir anlamı yok, sizlerle burası vardır, sizlerle anlam ve değer kazanıyor.” dedi.

KAUZEM Müdürü Prof. Dr. Erkan Tokucu da uzaktan eğitim sistemi hakkında gazetecilere teknik bilgileri aktardı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.