EĞİTİM Haber Girişi : 08 Kasım 2019 22:18

Kars’ta 40 hadis etkinliği

Kars’ta 40 hadis etkinliği
Kars’ta 40 hadis etkinliği
Kars’ta 40 hadis etkinliği

Kars’ta 40 hadis etkinliği

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Cenâb-ı Hakk, yüce kitabı Kur'an-ı Kerim'de ''Şüphesiz ki Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı ümit edenler ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın elçisinde en güzel örnekler vardır...'' (Ahzab, 21) emrini teklif etmiştir. Allah'ın hak dinine iman etmiş olan Müslüman, Peygamberini de iyi tanımalı ve o kutlu Nebi'yi (s.a.s) örnek almaya çalışmalıdır. Zira Kur'an-ı Kerim'i tanımanın yolu da O'nu tanımaktan geçer. Bu hususu ise bir mevkuf hadiste Hz. Aişe validemiz, ''O'nun ahlâkı Kur'andır...'' diyerek açıkça ifade etmiştir. Sahip olduğu misyon ve vizyon ile kutlu Nebi'nin hayatını ve hadis-i şeriflerini gelecek nesillere aktarma noktasında tüm gayretlerini sarf eden okulumuz Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yeni bir heyecan başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 40 Hadis yarışması eskiden olduğu gibi bu yıl da okulumuzda büyük ilgi gördü. Kutlu Nebi'nin hayatını tanıma ve O'nu anlama gayretinde olan öğrencilerimiz, 06.11.2019 tarihinde başlatılan 40 Hadis Ezberleme ve Yorumlama Etkinlik Yarışmasına büyük ilgi gösterdiler. Süreç içerisinde Meslek dersleri öğretmenlerimiz tarafından öğrenciler bilgilendirildi, katılmak isteyen öğrencilerin isimleri alındı, sınıf düzeyinde kitapçılar dağıtıldı ve gruplara rehberlik edecek olan Meslek dersi öğretmenleri tespit edildi. Yarışma sonucunda dereceye girenlere verilecek ödüller, öğrencilere ilan edildi.

Okul idaresi, “Bu çalışmaya gönülden katılan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz. Ayrıca etkinlik başlatılmasında emeği geçen Meslek dersi öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.” mesajını paylaştı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.