KARS Haber Girişi : 23 Mayıs 2020 02:00

Kars’ta elektrik kesintisi isyanı!

Kars’ta elektrik kesintisi isyanı!
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta elektrik kesintisi isyanı!
Kars’ta elektrik kesintisi isyanı! Kars’ta elektrik kesintisi isyanı!

Kars’ta elektrik kesintisi isyanı!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS’TA ELEKTRİKSİZ KALAN VATANDAŞLAR MUM IŞIĞINDA İFTAR AÇTI.

Merkez Örnek Mahallesi Kafkas Sokak’ta yaşanan kısmi elektrik kesintisi nedeniyle çok sayıda ev aletinin kullanılamaz hale geldiğini ileri süren vatandaşlar iftarlarını bile mum ışığında yaptıklarını belirterek yetkililere ulaşamadıklarını söyleyerek ilgisizliğe isyan ettiler.

Edinilen bilgilere göre dün akşam saat 16.30 civarında elektrikler birkaç defa gidip geldi. Bu sırada bazı evlerde televizyonlardan dumanlar yükselmeye başladı. Neye uğradıklarını şaşıran mahalle sakinleri televizyonun yanışını da cep telefonlarına kaydettiler.

ARAS EDAŞ’ı telefonla aradıklarını fakat sürekli bant kaydını dinlediklerini ve kimseye ulaşamadıklarını belirten mahalleli, saatlerce elektriksiz kaldıklarını ifade ettiler.

Mahalle sakinlerinden Şamil Balcı, “Çok sayıda vatandaşlar mağdur oldu, aradığımız çağrı merkezine ulaşamıyoruz.” dedi.

Gürhan Eşit ise, “Bizim faturalarımıza yansıtılan hizmet bedelinin karşılığını biz alamıyoruz, kaç saattir elektriklerimiz yok ve yaşanan plansız kesintiden dolayı çok sayıda ev aletlerimiz çalışmıyor. Çözüm olarak alt yapı ve üst yapının giderilmesi gerekiyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Mum ışığında iftar yaptık. 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması var, alışverişimizi yaptık ancak çalışmayan buzdolabı nedeniyle ürünleri dolaba koyamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çalışmayan ev aletlerini kapı önlerine çıkartan vatandaşlar bir an önce elektriklerinin verilmesini ardından da hasar tespit çalışmalarının yapılmasını istediler.

Elektriklerin gece saat 23.30 sıralarında geldiği fakat kesintilerin zaman zaman devam ettiği öğrenildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.