Kars’ta gece boyu kar eğlencesi

Kars’ta gece boyu kar eğlencesi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’a geç gelen kar gece boyu devam edince eğlence de kaçınılmaz oldu. Kara alışık Karslılar gece boyu kar altında gezinti yapıp kartopu oynadı.

Akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar, lapa lapa yağınca kent kısa sürede beyaza büründü. Kentin tarihi kemanlarında birbirinden güzel görüntüler oluştu. Kara hasret Karslılar, kar topu oynayarak gönüllerince eğlendiler.

KAR, KARS’TA KÂRA DÖNÜŞTÜ

Son yıllarda Doğu Ekspresiyle kış turizminin vazgeçilmez isimlerinden olan Kars’ta karın bir zamanlar eziyet iken şimdilerde ise kâra dönüştüğünü söyleyen Kaz Evi İşetmecisi Nuran Özyılmaz, karın artık berekete dönüştüğünü belirtti. Özyılmaz, “Beklediğimiz an geldi. Büyülü şehrin büyülü kışı geldi. Eskiden kar bizim için eziyetti, zahmetti, çileydi fakat şimdi bizim için rızık olarak geliyor. Kars denilince akla kar geliyor. Dün Kars’a gelenler kar göremedikleri için üzüldüler. Ama bundan sonra turizm turları, rezervasyonlar başlayacak. Artık Kars’a gelenler kar ve kışı görecekler. Kars için kar bize para olarak dönüyor bize. Kar artık bizim için kazanç oluyor. Kar artık buraya geliyor. Çünkü dünyada kış azalmaya başlamış. Erzincan, Erzurum ve Kars koridoru Türkiye’de kış koridoru olarak görülüyor. Biz bu kışı turizme tanıtarak turist çekerek, değerlendirerek kâra çevireceğiz. Sezon başladı ve nisan ayına kadar şehir yoğun olacak. Her yerde doluluk var. Yeter ki gayret edelim iyi davranalım ve şehrimizi daha iyi pazarlayalım.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.