KARS Haber Girişi : 22 Ocak 2020 23:59

Kars’ta hayatını sokak köpeklerine adayan banka müdürü

Kars’ta hayatını sokak köpeklerine adayan banka müdürü
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta hayatını sokak köpeklerine adayan banka müdürü
Kars’ta hayatını sokak köpeklerine adayan banka müdürü Kars’ta hayatını sokak köpeklerine adayan banka müdürü

Kars’ta hayatını sokak köpeklerine adayan banka müdürü

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Susuz İlçesi’nde 1.5 yıldır Ziraat Bankası Müdürlüğü yapan Hasan Buminkoçan, işinden arta kalan tüm zamanını sokak köpeklerine ayırdı. Hastalıklı köpekleri veteriner kliniklerinde tedavi ettiren fedakar müdür, Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’un da desteği ile kurulan barınakta köpekleri besliyor. Kars Veteriner Hekimler Odası (VHO) ve Belediye işbirliği ile imzalanan protokolle köpeklerin kısırlaştırılmasını da sağlayan Buminkoçan, twitter hesabı üzerinden başlattığı kampanya ile de paylaşımlarda bulunarak mama ve malzeme desteği alıyor.

Köy Enstitülerinin yaygın olduğu dönemlerde Susuz Cilavuz Köy Enstitüsü’nün ahırı olarak kullanılan, uzun yıllardır atıl durumdaki bina Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’un girişimleriyle sokak hayvanları için barınağa çevrildi. Bina etrafındaki 3 dönümlük arazi hayvanların kullanımına açıldı. Ardından belediye tarafından sokak hayvanları toplanarak hızla kısırlaştırıldı. Belediye’nin VHO ile yaptığı protokolle başlatılan kısırlaştırma çalışmaları sürüyor. 20 civarında annesiz yavru 70 civarında da köpeğin bulunduğu alana her geçen gün yeni köpekler ekleniyor.

Köpeklerin yiyecekleri okul dönemlerinde okullarda artan yemeklerden sağlanmaya başlandı. Sömestr tatilinin gelmesiyle twitter üzerinden açılan “Susuz’un Kimsesiz Patileri” hesabı üzerinden gelen mamalar köpeklere veriliyor. Belediye personeli her sabah Banka Müdürü Hasan Buminkoçan ile erkenden alana gelerek soba yakıp barınağı ısıtıyor ardından da hayvanların karınlarını doyuruyorlar.

20 YETİM YAVRUYA ANNELİK YAPAN KÖPEK ÖZEL BESLENİYOR

Barınakta bir de 20 yetim yavruyu emziren anne köpek var. 3’ü kendisinin 20’si de anneleri olmayan sahipsiz köpekleri doyuran anne köpeğe özel yemekler veriliyor.

KUCAĞINDA TAŞIYOR

Tüm imkanlarını sokak köpeklerine seferber eden Hasan Buminkoçan, onlarına kucağında taşıyor, arabasında taşıyor, öpüyor ve tedavileri için her türlü çabayı gösteriyor. Sağlıklarına kavuştuklarında mutlu oluyor öldüklerinde de üzülüp ağlıyor.

“3 YIL İÇİNDE SUSUZ’DA SOKAK HAYVANI DİYE BİR SORUN KALMAYACAK”

Sokak hayvanlarının özellikle kış mevsimlerinde büyük zorluk çektiklerini, yavruların ise zaman zaman donarak öldüklerini söyleyen Ziraat Bankası Müdürü Hasan Buminkoçan, “Susuz çok soğuk bir yer. Barınaktaki suyun ısınması da bayağı bir zaman alıyor. Ben yıllardır erken kalkıyorum. Bu benim için zor olmuyor. Erkenden buraya gelip gerekli çalışmaları yaptıktan sonra bankaya gidiyorum. Mesaiden sonra ve hafta sonları tüm boş vaktimi bu hayvanların bakımı ve tedavisine harcıyorum. Bu benim için zor olmuyor hatta iyi de oluyor. Çünkü güne dinç başlıyorum. Buraya geldiğimde köpekler etrafıma toplanıyor o anda ise bende ne dert ne keder kalıyor. İlçenin imkanları çerçevesinde elimizden gelenleri yapıyoruz. Bu düzenle beraber hayvanlar daha sağlıklı yaşayacaklar. Kısırlaştırıldıkları için popülasyon daha kontrol altına alınacak. Eğer belediye başkanımız böyle devam ederse 3 yıl içinde sanıyorum Susuz’da sokak hayvanı diye bir sorun kalmayacak. Hem sokak hayvanları mutlu olacak hem de insanlar mutlu olacak” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Şebnem İlhan 03 Şubat 2020 21:46

    İyi ki varsınız...

  • Sevim Savaş 27 Ocak 2020 09:59

    Hepinizden Allah razı olsun .Sağlıklı huzurlu mutlu olun.Iyiki varsınız

  • MARY ANNE DAVİS 24 Ocak 2020 10:45

    NE MUHTEŞEM YÜREĞİ SEVGİ ACIMA DUYGUSU OLAN ADAM GİBİ ADAMSIN OĞLUM , YOLUN HEP AÇIK OLSUN

  • İsa Ahmetoğlu 23 Ocak 2020 22:33

    Müdürümüze.eşine ve belediye başkanımıza ,ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler