Kars’ta kadınlar yol kapattı

Kars’ta kadınlar yol kapattı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Yenişehir Mahallesi’nde yollarının bozukluğu ve tozdan muzdarip olan kadınlar seslerini duyurmak için yol kaparak eylem yaptı.

Yıllardır yollarının yapılmaması, çamur ve tozdan şikayetçi olan mahalle sakinleri sorunlarına çözüm bulunmayınca çareyi eylem yapmakta buldular. Mahallede toplanan kadınlar evlerindeki masa, sandalye, tahta ve sehpaları getirerek  yolu trafiğe kapattılar. Yaklaşık yarım saat süren yol kapatma eylemine ihbar üzerine polis müdahale etti. Olay yerine gelen polis ekipleri kadınlara izinsiz eylem yaptıkları belirtilerek yolu açmaları istendi. Kadınlarda amaçlarının kimseyi engellemek olmadığı tek gayelerinin seslerini duyurmak olduğunu söyleyerek yolu trafiğe açtılar. Polis ekipleri de kadınlara yardım ederek yola dizilen malzemeleri birlikte taşıyarak yol kenarına aldılar.

Kadınlar, Belediye başta olmak üzere ilgili kurumlara dilekçe verdiklerini fakat bugüne kadar sorunlarına çözüm bulunmadığından dert yandılar. Tozdan geçemediklerini, evlerinde pencereleri açamadıklarını da kaydede kadınlar, tozdan kaynaklı hastalıklara da maruz kaldıklarını vurguladılar. Mahallenin adının “Yenişehir” olduğunu fakat hiç de adına yakışır bur durumda olmadığını da hatırlatan kadınlar, yol ve toz sorununun bir an önce çözülmesini isteyerek eylemlerine son verdiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kaan yıldırım16 Ekim 2019 22:14

    yıl olmuş 2020 rezilliğe bak yazık