GÜNCEL Haber Girişi : 22 Kasım 2017 21:42

Kars’ta köylülerin Taziye Evi sevinci

Kars’ta köylülerin Taziye Evi sevinci
Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Kırkpınar Köyü’nde, İl Özel İaresi, Susuz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, muhtarlık ve köylülerin işbirliği ile yapılan Taziye Evi Çok Amaçlı Salon ve Muhtarlık binası hizmete açıldı.

Kars’ta köylülerin Taziye Evi sevinci

KAFKAS HABER AJANSI

Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Kırkpınar Köyü’nde, İl Özel İaresi, Susuz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, muhtarlık ve köylülerin işbirliği ile yapılan Taziye Evi Çok Amaçlı Salon ve Muhtarlık binası hizmete açıldı.

105 metrekare kullanım alanı olan binanın açılışına Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, Susuz Belediye Başkan Vekili Yaşar Kına, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Çakas, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bulut, Muhtar Reşat Avanaş ve köylüler katıldı.

Muhtar Reşat Avanaş, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her Köye Taziye Evi Yapılsın’ talimatlarıyla Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin yapmış olduğu proje. Sağ olsun Sayın Kaymakamımız Yusuf İzci de yardımcı oldu. Geçen yıl birkaç köye yapıldı. Tabi ki her köyün elini taşın altına koyması lazım. Her şeyi devletten beklemememiz lazım. Bizim de katkılar sunmamız lazım. Burasını da hem taziye evi hem de muhtarlık olarak kullanacağız. Eskiden zordu çadırlar soğuk oluyordu şimdi ise daha rahat bir ortamda taziyeleri kabul edeceğiz.” dedi.

Kaymakam Yusuf İzci de “Bugün Kırkpınar köyümüze taziye evi yapmıştık onun açılışı için bir araya geldik. Aslında burası çok amaçlı salon. Sadece taziye olduğunda kullanılacak bir mekan değil. Köylerde düğün, sünnet gibi farklı organizasyonlarda da kullanılacak bir mekan olarak tasarlanmıştı. Geçen yıl ilçemizde il özel idaresinin destekleriyle Susuz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 5 köyümüzde taziye Evi çok Amaçlı Salon yapılmıştı. BU yıl da yine İl Özel İdaresi’nin destekleri kaymakamlığımız tarafından yapılan ihaleler ve ayrıca köylerdeki vatandaşlarımızın da katkılarıyla bunlar yapılmakta. Burada da kaymakamlığımızın yanı sıra muhtarımız ve Kırkpınarlı vatandaşlarımızın da destekleriyle taziye evini yaptık. Bu yıl 3 köyümüzde de daha taziye evleri yaptık. Böylelikle 27 köyümüzün 8’in de Taziye Evi Çok Amaçlı Salon yapılmış oldu. Taziye Evi kültürü, Kars’ımızda ve bölgemizde ayrı bir önem taşıyor. Çünkü taziyelerde bugüne kadar taziye çadırları kurularak bunlar yapılıyordu. Kış aylarında havaların kötü gitmesinden dolayı taziye evleri sorun oluyordu. Bu tür betonarme binalarda taziye evleri daha iyi hizmet vermekte. Bizde vatandaşlarımızın katkılarıyla bunları yapmaya çalıştık.” diye konuştu.

Köylülerden İlyas Sadıoğlu ise “Muhtarımızın bu dönem köye yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Taziye Evi ve diğer hizmetleri bizleri memnun etmektedir. Eskiden böyle düzenler yoktu şimdi de Allah razı olsun bir şeyler yapılıyor. Önceden taziyeleri evlerde kabul ediyorduk sonra çadır yaptırdık şimdi ise çok güzel oldu. Muhtarlığımızda aynı binada oluyor böylelikle iyi günde kötü günde burada bir araya geleceğiz. “ şeklinde konuştu.

Köylüler, Susuz ilçesine 17 kilometre mesafedeki Taziye Evi Muhtarlık binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.