KARS Haber Girişi : 05 Mart 2020 22:08

Kars’ta Mehmet Âkif Ersoy’un Torununa Büyük İlgi  

Kars’ta Mehmet Âkif Ersoy’un Torununa Büyük İlgi  
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta Mehmet Âkif Ersoy’un Torununa Büyük İlgi  
Kars’ta Mehmet Âkif Ersoy’un Torununa Büyük İlgi  

Kars’ta Mehmet Âkif Ersoy’un Torununa Büyük İlgi  

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Ocakları Kars Şubesi Başkanlığının organizasyonu ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünün ev sahipliğinde düzenlene Milli Mücadelenin 100. ve İstiklal Marşımızın Kabulünün 99. yılı münasebeti ile Kars’a gelen Mehmet Akif Ersoy’un Ailesi Adına Torunu Selma Ersoy Argon Hanımefendiye büyük ilgi dikkati çekti.

Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezinde; “Medeniyetimizin Tarihi Sesi: Dedem Mehmet Âkif Ersoy”  başlıklı panelde konuşan Selma Ersoy Argon Hanımefendi, dedesi Mehmet Âkif’in bilinmeyen yönlerini hatıralar eşliğinde anlattı. Oturum başkanlığını Türk Ocakları Kars Şubesi Başkanı Doç. Dr. Mitat Durmuş’un yaptığı etkinlikte Sebilürreşat Dergisi Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan ve Selma Ersoy Argon konuşmacı olarak yer aldı.

Güzel insanların yaşadığı, tarihi Kars şehrinde Milli Mücadele ruhunu ve Dedem Mehmet Âkif Ersoy’u anlatmaktan büyük bir şeref duymaktayım diyen Selma Ersoy Argon, üç saat süren konuşmasını; “Mehmet Âkif, Türk olarak doğdu, Türk olarak yaşadı ve Türk olarak öldü.” diyerek bitirirken; Fatih Bayhan da Sarıkamış Harekâtında şehit düşenleri, Enver Paşa’yı ve Kafkas İslam Ordusu Komutanı Nuri Paşa’yı rahmet ve minnetle anarak toprakları vatan kılan tüm Milli Mücadele kahramanlarına sınır boyundan şükranlarını dile getirerek konuşmasını tamamladı.

Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Engin Kılıç, Prof. Dr. Kadir Aslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Yenice, Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Dekanlar, Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri, Akademisyenler, STK üyeleri ile ortaöğretim ve üniversite öğrencileri katıldı.

Etkinlik sonunda Selma Ersoy Argon ve Fatih Bayhan katılımcılar için kitaplarını imzalayarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.