Kars’ta Sahte Para İle Dolandırıcılığa “Dur” denildi

Kars’ta Sahte Para İle Dolandırıcılığa “Dur” denildi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Kağızman ilçesi Ortaköy Köyünde bir şahsa ait 9 büyükbaş hayvanı 34.600 TL karşılığında satın alan iki şahıs bölgeden ayrıldıktan sonra hayvan sahibi almış olduğu paraların sahte olduğunu fark etmesi üzerine 156 Jandarma İhbar Hattına olayla ilgili ihbarda bulundu.

Valilik kontrolünde, Kars İl Jandarma Komutanlığınca yapılan titiz planlama, çalışma ve takip sonucunda şüpheli şahsılar araçla kaçmaya çalıştıkları esnada yanlarındaki bir miktar sahte para ile birlikte yakalandılar. Şüphelilerin üzerlerinde ve hayvan sahibine verdikleri toplam değeri 39.750 TL sahte olduğu değerlendirilen 200, 100 ve 50 TL’lik banknotlar halinde para ele geçirildi.

Sahte para ile alınan hayvanlar Selim İlçesi Oluklu Köyünde bir şahsa ait ahırda ele geçirilerek sahibine teslim edildi. Şüpheli iki şahıs tutuklanarak Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığı,  asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmektedir.” denildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

  • 2 / 1 Kars’ta Sahte Para İle Dolandırıcılığa “Dur” denildi 0

  • 2 / 2 Kars’ta Sahte Para İle Dolandırıcılığa “Dur” denildi 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.