KARS Haber Girişi : 13 Mayıs 2020 21:51

Kars’ta Tarım Arazileri Taşkına Karşı Korunuyor

Kars’ta Tarım Arazileri Taşkına Karşı Korunuyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta Tarım Arazileri Taşkına Karşı Korunuyor
Kars’ta Tarım Arazileri Taşkına Karşı Korunuyor

Kars’ta Tarım Arazileri Taşkına Karşı Korunuyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARABAĞ KÖYÜ KÖYİÇİ DERELERİ TAŞKIN KORUMA TESİSLERİYLE YERLEŞİM BİRİMLERİ VE TARIM ARAZİLERİ TAŞKINA KARŞI KORUNDU.

Kars Aras Nehri ve Yan Dereler 1. Gurp Taşkın ve Rusubat Kontrolü işi kapsamında yapımı gerçekleştirilen Kars ili Kağızman ilçesi Karabağ Köyü Köyiçi Dereleri Taşkın ve Rusubat Kontrolü işleri tamamlanarak hizmete alınmıştır.

Söz konusu Karabağ Köyü Köyiçi Dereleri Taşkın ve Rusubat Kontrolü işi kapmasında;

Karabağ Deresinde:  980 m yatak düzenlenmesi, 1.960 m taş tahkimatlı sedde imalatı yapılmıştır.

Danagölü Deresinde:  5.920 m yatak düzenlenmesi, 11.840 m taş tahkimatlı sedde, 54 adet betonarme brit ile 6 adet betonarme menfez imalatı yapılmıştır.

Büyük Deresinde: 1.200 m yatak düzenlenmesi, 2.400 m taş tahkimatlı sedde ve 12 adet betonarme brit imalatı yapılmıştır.

Terçivan Deresinde: 210 m yatak düzenlenmesi, 420 m taş tahkimatlı sedde imalatı yapılmıştır.

Yılanlı Deresinde: 1.200 m yatak düzenlenmesi, 2.000 m taş tahkimatlı sedde ve 10 adet betonarme brit ile 1 adet betonarme menfez imalatı yapılmıştır.

Yapılan çalışmalar ile Kağızman İlçesi Karabağ Köyünde toplamda 9.510 m yatak düzenlemesi, 18.620 m taş tahkimatlı sedde, 76 adet betonarme brit ile 7 Adet betonarme menfez imalatları yapılmak suretiyle tamamlanmıştır.

İşin tamamlanması ile Kağızman İlçesi Karabağ Köyü yerleşim yeri ile yerleşim yerine ait yaklaşık 1.720 da tarım arazisi taşkın riskine karşı korunmuştur. Karabağ Köyümüze, Kağızman İlçemize ve Kars İlimize hayırlı olsun. Devlet Su İşleri, yaptığı taşkın ve rusubat kontrolü tesisleriyle, toprak erozyonunu önlerken, yerleşim birimi ve arazilerimizi de taşkın risklerine karşı daha emniyetli hale getiriyor

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.