KARS Haber Girişi : 31 Ocak 2020 00:33

Kars’tan Elazığ’a 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi

Kars’tan Elazığ’a 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’tan Elazığ’a 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi
Kars’tan Elazığ’a 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi Kars’tan Elazığ’a 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi

Kars’tan Elazığ’a 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında Kars Valiliği öncülüğünde Kars genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'ların ve vatandaşların desteğiyle toplanan 2 tır yardım malzemesi Vali Türker Öksüz’ün katılımıyla Elazığ’a gönderildi. KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, AFAD Müdürü Oktay Ayğan, Müftü Yusuf Eviş, Kızılay Şubesi Başkanı Sıddık Demir’in de hazır bulunduğu törende dualar edildikten sonra tırlar yola çıktı.

Vali Türker Öksüz, yardımların toplanmasında emeği geçen ve çalışmalara katılan STK ve vatandaşlara teşekkür etmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Öksüz, “Hepimiz bugün burada hayırlı bir iş için toplandık. Biliyorsunuz 24 Ocak tarihinde Elazığ'da tüm ülkenizin insanını çok derinden etkileyen, yaralayan bir deprem yaşadık, felaket yaşadık. Tabi bu felaketler ülke olarak, millet olarak hepimizi aynı zamanda birlik beraberliğimizi de sağlayan olaylar oluyor. Bizler bugün burada Elazığ'daki vatandaşlarımızın depremden zarar görenlerin acılarını az da olsa hafifletmek için yardım topladık. Bütün kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, vakıflarımız, derneklerimiz, gönüllü kuruluşlarımız, Ticaret ve Sanayi Odamız hepsi, bu yardım faaliyetine çok büyük katkı sağladı. Devletimizin elbette ki imkânları bu depremin verdiği zararları telafi edecek güçtedir. Gerek AFAD, gerek UMKE teşkilatlarımız, gerek kamu kurum ve kuruluşlarımız jandarma teşkilatımız, JAK timlerimiz, hepsinin imkân ve kabiliyetleri çok artmış durumdadır. Bunu gururla ifade etmek isterim ki, devletimizin gücü artık bu tür felaketlerde vatandaşlarımızın acılarını ortadan kaldırmaya muktedir durumdadır. Ama bizim vatandaşım, bizim milletimiz, milletimizin her ferdi çok yüce gönüllüdür. Birlik beraberlik duyguları çok güçlüdür. Bu tür felaketler bizleri birleştiren aynı zamanda olaylardır. Yine çok büyüklük gösterdi milletimiz depremde zarar gören vatandaşlarımız için seferber oldu. Onlar burada ki kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın acılarına hafifletmek için gönlünü ortaya koydu. Bu duygular, birlik ve beraberlik duyguları ülkemizi güçlü tutmaktadır” şeklinde konuştu.

Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından dua okundu ve temin edilen 2 tır yaşam malzemesi Elazığ’a gönderildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.