KARS Haber Girişi : 11 Mayıs 2020 22:41

Kars Vali Türker Öksüz’ün Engelliler Haftası Mesajı

Kars Vali Türker Öksüz’ün Engelliler Haftası Mesajı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Vali Türker Öksüz’ün Engelliler Haftası Mesajı
Kars Vali Türker Öksüz’ün Engelliler Haftası Mesajı

Kars Vali Türker Öksüz’ün Engelliler Haftası Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Toplumumuzun bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması amacıyla Engelliler Haftası kutlanmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, medeni toplum anlayışının en önemli göstergelerindendir. Engellilerimize sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak da hiç şüphesiz hepimizin ortak sorumluluğudur.

Devletimiz bu kapsamda engelli bireylerin eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkânı veren düzenlemeler yapılmakta ve uygulanmaktadır.

Kars Valiliği olarak engelli bireylerin hayata katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak amacıyla başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere devletimiz tarafından verilen hizmetlerin kalitesini daha da artırmanın gayreti içindeyiz. Engelli vatandaşlarımıza eğitim, istihdam, ulaşım, erişilebilirlik, sağlık hizmetleri, bakım-rehabilitasyon ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde pozitif ayrımcılık yapılmakta, duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edilmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın, Engelliler Haftasında daha da artması dileğiyle Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.