EĞİTİM Haber Girişi : 15 Şubat 2020 02:08

Kars Valisi Türker Öksüz, Kütüphaneleri Ziyaret Etti

Kars Valisi Türker Öksüz, Kütüphaneleri Ziyaret Etti
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Valisi Türker Öksüz, Kütüphaneleri Ziyaret Etti
Kars Valisi Türker Öksüz, Kütüphaneleri Ziyaret Etti

Kars Valisi Türker Öksüz, Kütüphaneleri Ziyaret Etti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Türker Öksüz, kurum ziyaretleri kapsamında Kars’ta faaliyet göstermekte olan Atatürk Çocuk Kütüphanesi ve İl Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Kütüphanelerde incelemelerde bulunan Sayın Vali Öksüz, kütüphanelerde bulunan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Vali Türker Öksüz, kütüphanelerdeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İlimizde bulunan Atatürk Çocuk Kütüphanesi ve İl Halk Kütüphanesi’nin Türkiye’nin en eski kütüphanelerindendir. Birçok ilde Çocuk Kütüphanesi bulunmuyor ancak bizim çocuk kütüphanemizde 17 bin 751 adet kitap bulunuyor. Çocuk Kütüphanesine gelen öğrenciler hem derslerini çalışıyorlar hem de oyunlarını oynuyorlar. 359 çocuk ve 130 yetişkin olmak üzere toplam 489 üyemizin bulunduğu Atatürk Çocuk Kütüphanemizde 2019 yılında 10 bin 407 okuyucumuz ve 2 bin 454 ödünç kitap verdik. DVD-Belgesel sayımız 438 ve süreli yayın-dergi aboneliği sayımız ise 20’dir. İl Halk Kütüphanemizde ise 64 bin kitabımız var. 2019 yılı itibariyle 16 bin 607 üyemiz, 35 bin 300 kitap ödün verilmiştir. 2019 yılında kütüphanemizden 204 bin 253 kullanıcımız yararlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Öğrencileri, gençleri ve tüm Karslıları Kütüphanelerden yararlanmaya davet eden Sayın Vali Öksüz, “Kütüphanelerimiz son derece modern ve güzel kütüphanelerdir. İlimiz için büyük bir şans olan kütüphanelerimizden öğrencilerimiz, gençlerimiz, vatandaşlarımız istifade etsinler, ne ihtiyaçları varsa onları karşılayalım. Yeter ki onlar buraya gelsinler, kütüphanenin olanaklarından yararlansınlar, vakit geçirsinler. Bizim ülke olarak da, il olarak da kitaba karşı olan iletişimimizi artırmamız lazım, daha çok kitap okumamız lazım. Bu sadece öğrencilerimize düşen bir yükümlülük değil, burada yaşayan herkesin, her ferdin bir yükümlülüğüdür. Kitap okuma alışkanlığımızı geliştirdikçe, kütüphaneler daha fazla kişiyi, öğrenciyi ağırlayacaktır.” diye konuştu.

(BA- BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.