KARS Haber Girişi : 01 Temmuz 2020 23:52

Kars Valisi Türker Öksüz Maske Üretim Merkezini ziyaret etti

Kars Valisi Türker Öksüz Maske Üretim Merkezini ziyaret etti
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Valisi Türker Öksüz Maske Üretim Merkezini ziyaret etti
Kars Valisi Türker Öksüz Maske Üretim Merkezini ziyaret etti Kars Valisi Türker Öksüz Maske Üretim Merkezini ziyaret etti

Kars Valisi Türker Öksüz Maske Üretim Merkezini ziyaret etti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Türker Öksüz, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde hizmet veren Maske Üretim Merkezi’ni ziyaret ederek yeni makineleri ve çalışmalarını yerinde gördü.

Kars Valiliği’nin verdiği destekle İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kız Meslek Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa işbirliği çerçevesinde açılan Maske Üretim Atölyesinde hizmete sokulan maske üretim makinesiyle maske üretimi daha da hızlandırıldı.

Halk Eğitim Merkezi Maske Üretim Koordinatörü Mihrican Muğlu’nun önderliğinde yürütülen çalışmalarda günlük üretim kapasitesinin 5 bin adede çıkarılması hedefleniyor. Usta Eğitici Neslihan Demirci ile koordineli sürdürülen çalışmalarda İŞKUR tarafından görevlendirilen 15 ev kadını gün boyu maske üretimi yapıyor. Üretilen maskeler 75 derecede sterilize edilmesinin ardından paketlenerek vatandaşların istifadesine sunuluyor.

İŞKUR’un görevlendirdiği ev kadınları Neslihan Demirci’nin öncülüğünde 1 hafta süren bir kursla maske dikimini öğrendiler ve hepsi alanlarında ustalaştılar. Bir hafta süren eğitimlerin ardından günlük 3 bin adet maske üretimi yapılırken önümüzdeki haftalarda rakamın 5 bin adete çıkarılması hedefleniyor.

Vali Türker Öksüz de maske üretim merkezini ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördü. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ile birlikte maske üretim atölyesinde çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yeni alınan makinenin de hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Öksüz, verilen hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.