EĞİTİM Haber Girişi : 14 Eylül 2019 22:05

Karslı Meydanali Demirel 7 kız çocuğunu da çobanlık yaparak okutuyor

Karslı Meydanali Demirel 7 kız çocuğunu da çobanlık yaparak okutuyor
Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Küçük Boğaz Köyü’nde geçimini çiftçilik ve çobanlıkla sağlayan 7 kız çocuğu sahibi Meydanali Demirel (49), çocukların tamamını da okutarak çevresine örnek oldu.

Karslı Meydanali Demirel 7 kız çocuğunu da çobanlık yaparak okutuyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Küçük Boğaz Köyü’nde geçimini çiftçilik ve çobanlıkla sağlayan 7 kız çocuğu sahibi Meydanali Demirel (49), çocukların tamamını da okutarak çevresine örnek oldu.

Meydanali Demirel 30 yıldır aynı yastığa baş koyduğu eşi Tevrat ile hayatın tüm zorluklarına göğüs gerdi. Çobanlık yaparak elde ettiği kazancı hem evine hem de çocukların eğitimine harcadı. Gece-gündüz demeden ara işlerinde de çalışan örnek baba Maydanali Demirel, ‘var’ demedi, ‘yok’ demedi, yılmadı, usanmadı ve tüm imkanını kız çocuklarına adadı. Yeri geldi uyuyamadı, yeri geldi aç kaldı ama çocuklarını büyük bir gururla okutmayı başardı.

OKUL MASRAFLARI İÇİN İNEĞİNİ SATIYOR

Çocukların okul masrafları için her yıl bir inek sattığını belirten Meydanali Demirel bu yıl ki masraflar için de ineğini satılığa çıkardı. Meydanali Demirel, “7 kız çocuğu okutuyorum. 2’si üniversiteden mezun oldu ama halen bir iş bulamadılar. 7 kız çocuğu okuttuğum için çok zorluk çekiyorum. Çocuklarımı çok zorluk çekerek okuttum. Çiftçilik ve çobanlık yaparak çocuklarımı mezun ediyorum. Düzgün bir gelirim yoktur. Eşim ev hanımı olduğundan hepsinin geçimi benim omuzlarımda.” dedi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunu Şennur, “Biz çok zor koşullarda okuduk. Bazı köylerde kız çocukları okutulmuyor ve okuyamayanıca da evlendiriliyor. Ama babam bizim okumamızı o kadar çok istiyordu ki tem emeğini bize harcadı. Şu anda da çok duygulandım. Çünkü hiçbir gelirimiz yoktur. Üniversitede okuyorken ‘baba kiram ödenecek’ dediğimde hemen bir yolunu bulup gönderiyordu. Elinde, avucunda ne varsa hepsini bize gönderdi. Şu anda babamla çok büyük gurur duyuyorum. Herkese örnek olsun istiyorum. Ben Kars’tan Türkiye’nin öbür ucuna Çanakkale’ye gittim. Arkadaşlarım ‘nasıl geldin’ diyorlardı. Bende diyordum ki ‘babam bizim için o kadar çok emek etti ki bunu anlatamam’ diyordum” diye konuştu.

Kafkas Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Ayşenur da, “Babama bizi zor imkanlarda okuttuğu için teşekkür ediyorum. Bizlerde emeğinin karşılığı vermeye çalıştık” dedi.

Üniversiteye hazırlanan Yeter ise, “Babam çok fedakar birisi. Bazı köylerde kız çocuklarını okutmuyorlar. Bakıyorum da babam kadar emek eden kimse göremiyorum. Böyle bir babanın kızı olduğum için çok mutluyum. O’nunla gurur duyuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Arpaçay YİBO 8. Sınıf öğrencisi Hazal, “Hedefim doktor olmak. Derslerimde iyi, çalışıyorum. Ablalarım da bana yardım ediyor.” derken, Arpaçay Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Seyran da “Babamla gurur duyuyorum. Bizi okutuyor.” şeklinde duygularını özetledi.

HEPSİ ÇALIŞKAN VE BAŞARILI

Aynur (27), lise mezunu (evli)

Ayşenur (25), Kafkas Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu

Şennur (22), Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunu

Yeter (20), üniversiteye hazırlanıyor

Seyran (16), Arpaçay Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi

Güllü (15), Arpaçay Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi

Hazal (13), Arpaçay YİBO 8. Sınıf öğrencisi

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.