KARS Haber Girişi : 01 Aralık 2019 01:29

Karslı Yazar İsa Yılmaz “MAFYA” romanı ile okurlarıyla buluştu

Karslı Yazar İsa Yılmaz “MAFYA” romanı ile okurlarıyla buluştu
Karslı Yazar İsa Yılmaz “MAFYA” romanı ile okurlarıyla buluştu
Karslı Yazar İsa Yılmaz “MAFYA” romanı ile okurlarıyla buluştu

Karslı Yazar İsa Yılmaz “MAFYA” romanı ile okurlarıyla buluştu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dizi filmlerinin vazgeçilmez konusu “MAFYA” bu sefer bir romanla okuyucuların karşısına çıkıyor.

Yazar İsa Yılmaz, İstanbul merkezli, uluslararası bir mafya hikâyesi anlatıyor.

Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nın ardından ortaya çıkan karmaşayı; Türkler, Yahudiler, İtalyanlar ve Ruslar üzerinden kaleme alıyor.

İsa Yılmaz, bu romanda Ali Rasim Erk mahlasını kullanıyor. “Hiç kimsede olmayan bir isim tercih ettim.  Bundan sonra yazar adı olarak Ali Rasim Erk ismini kullanacağım,” diyor. Romanda Terekeme Yusuf adında Karslı bir karakter kullandığını, Rus mafyasının başında da Kars’tan sürgün edilen birinin olduğunu sözlerine ekliyor.

ÖZET

İkinci Dünya Savaşı’nın en feci günleri yaşanmaktadır. Amar bir Yahudi’dir. Annesi Arjen onu toplama kampından kaçırarak Berlin Garı’nda, bir adama emanet eder. Beş yaşındaki oğlunu emanet ettiği kişi Felliciano’dur.

Felliciano 1919 yılında Antalya’yı işgal eden İtalyan ordusunda bir yüzbaşıdır. İtalyanlar geri çekilince o, Antalya’da kalmayı tercih etmiştir. Asya adındaki bir kadına âşıktır. Asya veremden ölünce Felliciano İstanbul’a göç eder. İtalyan mafyasının İstanbul macerası işte böyle başlar. Türk devleti onu Hitler’e karşı gizlice silahlanmak için kullanır. O bir silah kaçakçısıdır.

Felliciano’nun en büyük rakibi Pavel Orlov’dur.

Pavel Orlov,  General İgor Orlov’un oğludur. Rus Çarı II. Nikolay olarak bilinen Nikolay Aleksandroviç Romano, İgor Orlov’u 1899 yılında Kars’a göndermiştir. Kazım Karabekir’in Kars’ı kuşattığı günlerde General İgor Orlov öldürülür ve oğulları Batı’ya doğru sürgün edilir. 1960 Askeri Darbesi’nden bir gün sonra Pavel Orlov’un üç adamı Felliciano’yu otelde öldürür. Felliciano’nun intikamını almak üvey oğlu Amar’a düşmüştür.

Amar iki yıl uğraştıktan sonra, Pavel Orlov’a feci bir son hazırlar. Bu cinayetin üzerinden 14 yıl geçtikten sonra 1976 yılının ilk gecesi Pavel Orlov’un oğlu İvan ile Adanalı mafya babası Kanlı Arif, Felliciano’nun oğlu Sarafino’nun önünü keserler.

Böylece baron savaşları kaldığı yerden devam eder.

En büyük hedeflerden biri artık Yahudi tetikçi Amar’dan başkası değildir. Amar’ın sığındığı kişi ise Banker Bondi adındaki banker bir Yahudi’dir. Böylece işler daha da karışacaktır.

Bu roman, insanların hangi dinden olurlarsa olsunlar benzer duygular beslediklerini gözler önüne serer. Aslında hayat duygular üzerine kurulmuştur. Nefret, aşk, ihtiras, ihanet… Herkes kazanmak istiyor ve herkes ayakta kalmaya çalışıyor. İnsanlık bir savaştan çıkıp ötekine doğru akıyor. Bu arada güçlüler kazanırken, zayıf olanlar hep bir adalet özlemi çekiyor.

Roman, iki dünya savaşı görmüş, duyguları hiç olmadığı kadar yara almış insanların dramını, 1976 yılının o ilk günlerindeki toplumsal kaosu, farklı dinden ve ırktan insanların hayatlarını irdeleyerek işliyor.

Bir Zamanlar İstanbul’da serisinin ilki BARON SAVAŞLARI, raflardaki yerini aldı. Kars’ta D&R Kitapevi ve Kültür Kitap Kırtasiye (Üniversite Şubesi)’den kitabı temin edebilirsiniz. Ayrıca tüm internet kitapçılarında da roman satılmaktadır.

Satış için: https://www.kitapyurdu.com/kitap/bir-zamanlar-istanbulda-baron-savaslari/520437.html&filter_name=ali%20rasim%20erk

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.