Köyün Örnek Ninesi

Köyün Örnek Ninesi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Küçükboğaz Köyü’nün tek yöresel giyimli ninesi 79 yaşındaki Yeter Aktaş, çileli ve zor yaşamına rağmen renkli kişiliği ve çalışkanlığıyla herkese örnek oluyor.

5 oğlu 7 kızı toplam 12 çocuk yetiştiren Yeter Ninenin 48 torunu var. Gün boyu eski giyeceklerle dolaşıyor. Kofi, etek, yelek, kotanla rengarenk giysileriyle dikkat çeken Yeter Nine 1985 yılında 1 inekle 17 nüfusa baktı. Eski günleri özlediğini söyleyen Yeter Nine, şimdilerde zor bir yaşam sürdüklerini belirtti. Yeter Nine, “Mal para etmiyor. Eskiden ekimin, biçimin faydası vardı şimdi harcı borcunu kurtarmıyor. Ekiyorsun ektiğinin karşılığını alamıyorsun. Eskiden bir buğday tarlası ediyorduk 17 nüfusa yetiyordu. Şu anda 10 dönüm ekiyoruz 7 nüfusa yetmiyor” diye konuştu.

“Varlığı da yaşadım yokluğu da yaşadım. Çok çile çektim, bugüne de çok şükür” diyen yöresel giyimli tek nine Yeter Aktaş, renkli kişiliği ile herkese örnek oluyor.

Yeter yaşlı olmasına rağmen kış hazırlıkları yapmayı da ihmal etmiyor. Yün çırpıyor, evin diğer işlerine de yardım ediyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.