KAFKASYA Haber Girişi : 08 Temmuz 2020 00:54

Mesleki Yeterlilik Sınavları Yeniden Başlıyor

Mesleki Yeterlilik Sınavları Yeniden Başlıyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Mesleki Yeterlilik Sınavları Yeniden Başlıyor
Mesleki Yeterlilik Sınavları Yeniden Başlıyor

Mesleki Yeterlilik Sınavları Yeniden Başlıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

BAŞKAN ALİBEYOĞLU DUYURDU: 20 DALDA MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI AÇILACAK

Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Koronavirüs ile mücadele kapsamında durdurulan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Belgesi teori ve performans sınavlarının, alınan ek tedbirler ile yeniden başlayacağını duyurdu.

Başkan Alibeyoğlu, Önceki dönemlerde yapılan Galeri ve Emlak sınavlarına ek olarak İnşaat, Servis Aracı Şoförlüğü, Asansör, Kaynakçı vs. toplam 20 dalda yeni sınavların açılacağını belirtti.

İLK SINAV MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM ve SATIM SORUMLUSU SINAVI

Başkan Alibeyoğlu tarafından yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz dönemlerde; Kars Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile yapılan Motorlu Kara Taşıtları Alım ve Satım Sorumlusu sınavlarında yaklaşık olarak 90 mükellefin belgeleri dağıtıldı. Belge talebinde bulunanlar ve belgelerini alamayanların sınavlarına Koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilmişti. TOBB MEEYBEM ile imzalanan protokol kapsamında belgesini alamayanlar veya yeni belge almak isteyen mükellefler için yeniden sınavların açılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 2020 Ağustos ayının ilk haftasında yapmayı planladığımız sınavlar için başvurular alınmaya başlanmıştır.” İfadelerine yer verildi.

GAYRİMENKUL DANIŞMANLARI İÇİN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Başkan Alibeyoğlu tarafından yapılana açıklamada, “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak ofislerine yetki belgesi alma zorunluluğu getirildiğinin altı çizilerek “yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020’dir. Bu tarihten sonra yetki belgesi olmayanlara 25 bin lira ceza kesilecektir. Geçtiğimiz dönemde başvuruları alınan ve düzenlemiş olduğumuz sınavlara katılan 12 üyenin belgeleri dağıtıldı. Ancak, belgesi olmayıp da emlak işi ile iştigal eden birçok mükellef bulunmaktadır. Bu mükelleflerin cezai yaptırımlara maruz kalmamaları açısından sınavlara katılmalarını ve belgelerini almalarını tavsiye ediyorum.” Sözlerine yer verildi.

İNŞAAT, SERVİS ŞÖFÖRÜ VE ZORUNLU DİĞER MESLEKLER İÇİNDE SINAVLAR DÜZENLENECEK

Başkan Alibeyoğlu;    “değişen ve yenilenen sistem kapsamında zorunlu hale getirilen meslekler için de Odamız tarafından Sınavlar açılacaktır. Özellikle İnşaat Sektörü başta olmak üzere Servis Aracı Şoförlüğü, Asansör, Kaynakçı vs. birçok alanda sınavlarımız açılacaktır. Açılacak olan sınavlara ilişkin detaylı liste aşağıda belirtilmiştir. Artık her mesleğin kendine göre uzmanı olacaktır ve firmalar Mesleki Yeterlilik Belgelerine göre işçi çalıştırabileceklerdir. Belirlenen zorunlu alanlarda Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanların SGK girişleri yapılamayacak ve firmalara cezai yaptırımlar getirilecektir. Dolayısıyla Mesleki Yeterlilik Belgeleri önümüzdeki süreçlerde son derece önemli bir konuma gelecektir.” Dedi.

ZORUNLU MESLEKLERDE SINAV ÜCRETLERİ İŞSİZLİK FONUNDAN KARŞILANACAK

Başkan Alibeyoğlu, zorunlu alanlarda işverene herhangi bir maddi yük olmadan sınavı kazanan adayların sınav ücretlerinin tamamının işsizlik fonundan karşılandığını belirterek, online sınavların yapılabilmesi için de altyapı çalışmaları devam ettiğinin altını çizdi.

KATSO’NUN ORGANİZASYONU İLE BELGELENDİRMELERİ YAPILACAK ve SINVALARI AÇILACAK MESLEKLER

SIRA    BELGELENDİRMELERİ YAPILACAK MESLEKLER

1.                     MAKİNE BAKIMCISI

2.                     OTOMOTİV BOYACISI

3.                     OTOMOTİV KAPORTACISI

4.                     ÇELİK KAYNAKÇISI

5.                     AHŞAP KALIPÇISI

6.                     ALÜMİNYUM KAYNAKÇISI

7.                     OTOMOTİV MEKANİKÇİSİ

8.                     İNŞAAT BOYACISI

9.                     SIVACI

10.                   DUVARCI

11.                   BETONCU

12.                   SERAMİK KARO KAPLAMACISI

13.                   ALÇI SIVA UYGULAYICISI

14.                   ASANSÖR BAKIM ve ONARIMCISI

15.                   TORNACI

16.                   ELEKTRİK TESİSATÇISI

17.                   İNŞAAT İŞÇİSİ

18.                   MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM SORUMLUSU

19.                   SERVİS ARACI ŞOFÖRÜ

20.                   SORUMLU EMLAK DANIŞMANI

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.